perjantaina, heinäkuuta 22, 2011

Peitsareita?

Raapustelin taas wikiin juttuja peitsareista ja meidän sekä Noble Studin kasvatuksesta. Sen innoittamana lähdin tsekkailemaan VRER:stä, että mitä peitsareille nykyisin kuuluu. No, kuuluuhan niille, jos nyt ei erityisen hyvää, mutta on niitä edelleen. Lähtöjä järjestetään ainakin silloin tällöin ja pari omistajaakin löytyy. Ikävä kyllä, meidän vanhat sukulinjat ovat tainneet kadota tyystin, en ainakaan bongannut yhtään hevosta, jolla olisi suvussa Iron Devil, Deadman Bayta, Velvetiaa tai Streamline Phasoria. Tosi harmi!

Historiaa sen verran, että Ionicissahan oli todella aktiivista ravi- ja peitsaritoimintaa vuosina 2005-06, meille syntyi muutama kymmenen kasvattiakin, pääosin orloveita ja peitsareita. Sitten homma loppui, sitä yriteltiin herätellä henkiin joskus vuonna 2007 perustamalla Iostream, mutta se ei lähtenyt koskaan lentoon. Myöhemmin hankimme lainaan orlov-sukuisen Boogey Boogey Ugon, kilpailutimme sitä muutaman kuukauden ja totesimme, että ravimaailma on ihan arsesta: raveja on liian vähän, niihin on liikaa osallistujia ja tulosten saaminen on epävarmaa plus että siinä kestää.

Mutta hei, peitsaripuoli ei varmasti olisi niin paha, eihän? Sanokaa ettei ole, sillä Iostreamin raunioista löytyi vielä muutama suvullinen peitsari, jotka eivät ole virallisesti kuolleita. Osa on jonkin verran kilpailtujakin, joten niistä saisi vanhempia muutamalle peitsarivarsalle ja elvytettyä sukuihin vielä suurimman osan meidän aikanaan niin tunnetuista nimistä. En lupaa mitään, mutta arvaatte varmaan, miten tuollaiset kulta-aarteet polttelisivat.

(ps. olisi siellä tähteellä muutama suvullinen orlovikin. Löysin muutaman orlovin nykyisiltä ravitalleilta, mutta ne olivat kaikki joko suvuttomia tai sitten niistä EVM-linjoista jalostettuja. Vanhoja nimiä ei ole enää missään, vaikka meillä sentään oli varteenotettavinta orlov-jalostusta sitten Rakenlovin!)

1 kommentti:

Disa kirjoitti...

Vanilla Trottersin jäätyneiden peitsarien osiosta ilmoittautuu Noblette (i. Dealer Iostream), MF Uniq (i. Iron Devil) ja Duke's Coronet (ei. Dealer Iostream). :)