perjantaina, kesäkuuta 07, 2013

Graham Greene GA

Vaikka ura onkin vielä kesken, sopii varmasti esitellä suvuton laukkaori Graham Greene GA xx, joka on viime aikoina näyttänyt pitkillä matkoilla takakavioita muille ihan urakalla.

Graham tuli Pinkkiin kolmivuotiskauden alussa. Se oli tuolloin vielä vähän kasvuvaiheessa oleva, epäsuhtainen oriinkoltiainen. Kolmivuotiaana se ei osoittanutkaan vielä mitään erityistä lahjakkuutta, vaikka napsikin rahasijoja aika mukavasti.
Nelivuotiskausi alkoi napakasti voitolla pitkällä 2800 metrin matkalla. Allowanceakaan ei tarvinnut kauaa kahlata läpi, se voitti allowancen Sasnakissa 2400 metrin matkalla 11.3.13.
Ilmoitimme Grahamin tämän jälkeen sen ensimmäiseen arvokilpailuun, G3-tasoiseen Agave Stakesiin, joka samalla oli preppilähtö BC Marathon -lähtöön. 2700 metrin matka oli kevyttä kauraa ja Graham voitti sen ylivoimaisesti. Päätimme kokeilla Grahamia G2-tasolla vielä ennen kauden päätavoitetta, BC Marathonia ja kyllä kannatti, koska Graham Sasnakissa G2-lähdön 26.3.13.

Ilmoitimme Grahamin vielä kertaalleen BC Marathon -preppiin, G3-tasoiseen Xtended GA Handicapiin, joka sekin päättyi meidän kimon voittoon. Ennen Breedersiä Graham piti pienen loman. Breedersin suhteutettua arvontaa varten sillä oli alla 4 voittoa, joista 3 oli grade-lähdöistä ja ihan mukavat statistiikatkin, vaikka kolmivuotiskauden startit painavat sekä voitto- että sijoitusprosentteja alaspäin. En silti voi väittää että BC Marathonin voitto olisi ollut mikään jymy-yllätys, salama kirkkaalta taivaalta. Kyllä Grahamin selkään olin mielessäni jo asetellut voittajan loimea eikä taervinnut pettyä: ykkössija ja 600.000v€ päättivät oriin nelivuotiskauden.

Viisivuotiskauden alussa oli selvää, että tänä vuonna tähdätään arvokisoihin. Sim Stayer Challenge onkin suorastaan räätälöity Grahamille: neljä G1-tason starttia suhteutetuilla arvonnoilla ja pitkillä matkoilla nurmiradalla on juuri sitä, millä halusin viime kauden hienosti hiekalla juossutta Grahamia kokeilla. Suhteutettu arvonta ei puutu ratapohjaan, joten Grahamin viisi viimeisintä sijoitusta olivat kaikki voittoja, kun SSC:n ensimmäinen osakilpailu Distance Cup pyörähti käyntiin. Silti meitä jännitti, kyseessä oli ensimmäinen yli 3000 metrin matka ikinä Grahamille. Eipä olisi tarvinnut hermoilla, Graham voitti lähdön näytöstyyliin selkeänä ennakkosuosikkina.

Toinenkin osakilpailu, Dubaissa järjestetty Jarad Turf Classic on ehditty jo pitää ja Graham marssi sinne vielä suurempana ennakkosuosikkina. Eikä pettänyt, vaan korjasi itselleen 1.600.000 virtuaalieuron voittopotin. Samallahan tuo preppasi BC Turfiin.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat harvinaisen selvät: katsomme mihin asti Graham riittää SSC-sarjassa, voittaako jopa peräti kaikki neljä. Tähän on pystynyt kilpailusarjan monivuotisen historian aikana vain yksi hevonen, Farleighin ori Blowout Feig vuonna CAS XXVII. Mutta vaikka enempää voittoja ei tulisikaan, saa kahden osakilpailun voitosta jo 600.000 virtuaalieuron bonuksen.
Suunnitelmissa on myös Sasnak Gold Cup, 2600 metrin hiekkastartti, joka juostaan 19.6. sekä Prix de L'Arc de Triomphe, 2400 metrin nurmilähtö 16.7.
Sitten: BC Turf. G1-tasoinen, suhteutetulla arvonnalla toteutettu 2400 metrin nurmilähtö, johon Graham on siis jo prepannut. Lisäpisteitä tulee myös Jarad Turf Classicin voitosta. Ei auta kuin toivoa, että kaikki menee niin hienosti kuin tähänkin asti. Ja onneksi virtuaalihevoset eivät riko itseään!

2 kommenttia:

Nerith kirjoitti...

Grahamille on Sasnakin siitostallissa karsinapaikka varattuna ;D

S + Gin kirjoitti...

Sepä hienoa! Katsotaan kuitenkin tämä CAS-vuosi loppuun ja ehkä vielä seuraavakin. Näillä suunnitelluilla starteilla ei kokonaisstarttimäärä nouse vielä mahdottomiin lukemiin, joten jos sitä oikein ahneeksi alkaa niin voisi tuota vielä kilpailuttaa harkitusti (ts. suurimmat arvokisat) ensi vuonnakin.