torstaina, lokakuuta 02, 2014

Esittelyssä kuukauden valinnat

Lokakuussa tuli valittua esiteltäviksi hevosiksi pari venäläistä, vladimir-ori Peremilov GA ja venäjänratsuhevos-tamma Azurhan GA. Kuukauden tallilla sen sijaan ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa, se on Coloradossa sijaitseva amerikkalaishevosiin keskittyvä Wolf Creek Ranch.


Peremilov GA saattaa olla ensimmäinen vladimirintyöhevonen Ionicissa ikinä. Ainakin se on ensimmäinen hyvin pitkään aikaan, vaikka jo vuosikaudet olemme puhuneet, että pitäisi sitä ja tätä kylmäveristäkin hankkia ja vladimir on ollut aina listoilla.
Sinänsä Peremilovissa itsestään ei ole vielä juuri mitään kerrottavaa, se on suht uusi tulokas meillä. Muutama tamma pitäisi kyllä keksiä, niin saisi sillä varsoja teetettyä. Ja jossain tallissa (olisikohan ollut Latulla?) on vladimirintyöhevosia, joten pitänee mennä katselemaan ja kyselemään ostohevosia sekä tarjoamaan Peremilovia muille tammoille.


Azurhan GA, kolme muuta suvutonta vrh:ta ja niiden varsat keksittiin meille reilu vuosi sitten, kun totesin, että kaikki vanhat vrh:t ovat sukua keskenään, mutta siitä huolimatta niidenkin pitäisi päästä sukua jatkamaan. Se sama vanha virsi siis, mitä niin monen muunkin rodun kohdalla. Ja käyttöä tosiaan löytyi, Azurhankin on jättänyt neljä Ion-varsaa ja sen ensimmäinen varsa, keksitty tamma Assoluta GA jatkaa linjaa kuudella varsallaan. Katsotaan nyt josko vielä muitakin varsoja tulee näille.

Venäjänratsuhevosten kuvia on tarjolla jonkin verran venäläisissä lähteissä, mutta Azurhanillakin on jonkin random-puoliverisen kuva meren toiselta puolelta, USA:sta. Vrh:lle kelpaavat yleensä varsinkin kevyempien puoliveristen kuvat, jos ne täyttävät rodun värivaatimukset.


Wolf Creek Ranch on ihan uusi tulokas tallirintamalla, omistaja TK vastikään esitteli sen blogissaan. Tallin kaavailtu rotulista on laaja ja mielenkiintoinen:
- Buurinponi
- Kalliovuortenhevonen
- Mangalarga
- Missourinfoxtrotter
- Perunpaso
- Paso fino
- Quarter
- Paint
- Spotted Saddle Horse
- Friisiläinen
- Morgan
- Saddlebred
- Tennesseenwalker
- Appaloosa

Luetelluista roduista ainoat, joita meillä ei ole lainkaan ovat buurinponi ja Spotted Saddle Horse, joten voitte varmasti arvata, miten innoissani olen Wolf Creekistä. Näen jo paljon tilausvarsoja ja astutusvarauksia ja myyntihevosia...

Jos TK saa mangalarga-kasvatuksensa nopeasti lentämään, harkitsen uudelleen jatkavani mangalargojen kanssa myös Ionicissa. Rodun tilanne on se, että kaikki hevoset alkavat olla sukua toisilleen ja jalostuspohja on muutenkin pieni. Jos tähän saadaan parannusta, uusia hevosia ja sukulinjoja, on minun helpompi jatkaa. Ja jos taas ei, niin ainakin yritän myydä pari kopukkaa Wolf Creekiin!

Kalliovuortenhevosta, missourinfoxtrotteria, paso finoa, saddlebrediä, ja tennesseenwalkeria ei kannata edes mainita. Toivon kovasti, että Wolf Creekistä tulee pitkäaikainen ja aktiivinen kasvattaja näillekin roduille!

- S

1 kommentti:

Eetuperkele kirjoitti...

OMNOM, uusi vladimirinori ja vielä moinen upeus <3 Tiedänpähän kenellä haluan seuraavaksi astuttaa tammani kunhan uusi evm-lauma on saapunut... ;)

Jazzumilla on Wild Horse Ranchilla muutamia vladimireja, kannattaa myös sieltä vilkaista jalostusmatskua. Myöskin Christalla taitaa olla ainakin yksi meikäläisen kasvatti tallillaan ellen väärin muista. C:

http://wildhorseranch.webs.com/
http://high-hopes.ws/trzebielino/index.php