tiistaina, helmikuuta 05, 2008

Tekkelaukoista

Joskus viime syksyn puolella mutisin täälläkin ääneen sitä, että tekkelaukkoja on kovasti vähän. Tilanne on nyt onneksi näemmä muuttunut aika tavalla parempaan suuntaan, laukkoja tuntuu olevan ihan kohtuullisen kivasti. Aktiivisia järjestäjiä on muutama: Allu Express, Minnantila ja onpahan GA:kin aika monet laukat jo pitänyt. Näiden lisäksi on useampia satunnaisia pitäjiä, joten tilanne on ihan hyvä. Toivottavasti se myös pysyy sellaisena.
Laukoissa kilpailevia ahaltekejä on aika paljon. Varsinkin 3-4-vuotiaille tarkoitettu maiden-lähtö on ollut perinteisesti pakko jakaa kahteen osaan, koska osallistujia on niin paljon ja osallistujista vähintään puolet ovat tekkejä. Tekke tuntuukin olevan nelosryhmän roduista yleisin.
Mitä noihin rotuihin tulee, niin nelosryhmän uusin tulokas terskinhevonen on ottanut melkoisen kovan startin laukkaradoilla. Vaikka terski tuli mukaan LJ:n rotulistalle vasta muutama kuukausi sitten, on kilpailevia terskejä aika paljon. Berberit ja turkmeenit ovat täysin altavastaajina oallistujien määrässä. Oma ylpeyteni on tietysti Ionicin omistama tersk-ori Frantiz Ion, joka on kavunnut jo grade 1:lle asti. Sen ja muutaman kilpailleen tamman pohjalta on hyvä aloittaa laukkaterskien jalostus. Tähän astihan niitä ei ole ollutkaan, kilpailuoikeuden puuttuessa. Hatunnosto LJ:lle kuitenkin terskin ottamisesta mukaan.

Muutama päivä sitten Hevostalli.netissä oli keskustelua siitä, mikä on virtuaalisella laukkahevosella hyvä voittosumma, mitä summia täytyy olla että voi sanoa hevosen olevan menestynyt. Täysiverisillä tilanne on tietysti ihan omaa luokkaansa, niille on paljon enemmän lähtöjä ja lähdöt ovat rahakkaampia, puhumattakaan sitten varsinaisista suurkilpailuista ja niiden palkinnoista. Omasta mielestäni jo 100000 virtuaalieuroa laukkatekellä on ihan hyvä saavutus, tosin voittosumma alkaa kasvaa todella äkkiä ihan eri sfääreihin jos hevonen pärjää sen verran, että pääsee jonnekin G3- tai G2-tasolle. Maiden-lähdöissä ja vielä allowancessakin varsinkin sijoittuneiden rahat ovat melko pieniä, muutamia tuhansia virtuaalieuroja.
Ja mielestäni itse omistamani ja kilpailuttamani ahaltek-ori Akeem BRA alkaa olla jo TODELLA huippuyksilö, kun rahaa on tällä hetkellä pitkälti yli 700000. Jos onni on vähänkään myötä parissa seuraavassa startissa, Akeemin voittosumma ylittää 800 tuhannen rajan. Akeemin laukkaura alkaa olla kuitenkin loppusuoralla, ori on jo 7-vuotias ja eläkepäivät siitosoriina odottavat.

Ei kommentteja: