keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Uusia arabilinjoja

Kulissien takaa voin paljastaa, että Ioniciin on tulossa parhaillaan aivan uusia arabilinjoja: yksi uusi tamma ja sille samalla kolme polvea sukua taaksepäin eli yhteensä 15 uutta hevosta, 8 suvutonta ja loput suvullisia. Tällainen massakeksiminen on hauskaa, tulee kerralla enemmän hevosia ja tuonnin tuloksia voi käyttää heti jo pidempisukuistenkin kanssa, minulle kun sukutaulujen tasaisuus on sydämen asia.
Ainoa harmi siinä on vain se, että nimiä täytyy keksiä todella paljon. Koska suvuttomillekin hevosille keksitään kaksi polvea nimiä, tarvitaan tällaiseen tuontikönttiin 63 nimeä! Tilannetta helpottaa hieman se, että käytämme tuontihevosilla päätettä GA ja niiden EVM-hevosten nimien nyt ei tarvitse niin kauhean ihmeellisiä olla. Silti tuollaisen hevoslauman nimeäminen omasta päästä on melkoinen aivoriihi, jossa ei mitään idealähdettä saa jättää käyttämättä.

Joku voisi kuvitella, että suurin ongelma nimien lisäksi on kuvien hankinta, mutta se on helppo nakki. Itse olen ihastunut kovasti Joanna Jonientzin arabikuviin ja käytän niitä runsaasti. Eihän niistä näyttelykuviksi ole, mutta enpähän ole näyttelyissä hevosiani juuri käyttänytkään. Minulle on tärkeämpää kauniit, persoonalliset kuvat.

Ei kommentteja: