keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Avulias valokuvaaja

Pitkin nettiä surffaillessaan Gin osui valokuvaaja Bob Tarrin sivuille. Olimme nähneet joillain talleilla Bobin kuvia ja kävimme sivut läpi siltä varalta, että sieltä löytyisi jotain mainintaa virtuaalitalleista ja kuvien käytöstä niillä. Ei löytynyt, joten lähetimme sähköpostia Bobille itselleen kysyäksemme kuvista, jos niitä olisi mahdollista saada käyttöön.

Olihan niitä, mutta tuosta yhdestä viattomasta sähköpostista kehkeytyikin pidempi kirjeenvaihto. Bob nimittäin kehaisi meidän englanninkielentaitoa kertoen hänelle tulevan suomalaisilta ja puolalaisilta usein kuvapyyntö-sähköposteja, joiden englanninkieli on niin solmuista, ettei siitä ota selvää. No, ymmärtäähän sen, monet virtuaalihevostelijat ovat nuoria eivätkä he ole opiskellet englanninkieltä montaa vuotta (tai lainkaan) ja muutenkaan eivät ole tottuneet englanninkielen käyttöön arkielämässä.
Tästä sitten syntyi idea: mitäpä jos me keräisimme listan ihmisistä, jotka haluaisivat Bobin kuvia käyttöönsä virtuaalitalleille, lähettäisimme sen Bobille ja hän antaisi kaikille listalla oleville luvan kuviinsa? Me tietysti selittäisimme kuvien käyttöehdot suomeksi kaikille tarvitseville ja muutenkin toimisimme eräänlaisena tulkkina ja välittäjänä Bobin ja virtuaalihevostelijoiden välillä. Meistä tämä kuulostaa hyvältä ajatukselta, ymmärrämme erittäin hyvin kieliongelmat ja toisaalta taas Bobin työmäärän, jos yksittäisiä kuvapyyntöjä tunkee postilaatikkoon useinkin, kuten varmaan tekeekin. Tämä helpottaisi kummankin osapuolen elämää ainakin pieneltä osin.

Bobilla on nettisivuillaan näytillä satoja hyvälaatuisia ja isokokoisia hevoskuvia, tosin suurin osa niistä on erilaisia ratsastus- tai muita liikekuvia, joten huippu-upeita rakennekuvia kaipaavien on aika turha ottaa yhteyttä. Kouluratsastuskuvia näyttää olevan eniten, mutta seasta löytyy myös kuvia maastoesteiltä ja kuvia hevosista talutettuina. Rotuvalikoima on aika suppea ja keskittyy enimmäkseen puoliveriratsuihin, silloin tällöin kuitenkin vilahtaa myös jokin yksittäinen arabi, friisi tai ponikin. Me itse olemme aivan innoissamme Bobin kuvaluvasta, koska pidämme molemmat aivan erityisesti hienoista kouluratsastuskuvista.

Tarkistamme vielä muutaman seikan Bobilta itseltään koskien kuvien käyttöehtoja (jotka ovat hyvin kohtuulliset), mutta alamme sitten kerätä listaa halukkaista kuvien käyttäjistä. Tiedotamme asiasta eri foorumeissa ja myös täällä blogissa, joten pitäkää silmällä näitä paikkoja, jos kuvat kiinnostavat. Kuvia ei kuitenkaan saa napsia käyttöön aivan heti, vasta lähettämämme varmistuspostin jälkeen, jossa kuvalupa varmistetaan. Siihen menee luultavasti muutama viikko.

2 kommenttia:

Wiewie kirjoitti...

Oi vau. Miksei mulle käy noin... :D
Täälläpäin kiinnostusta!

Johanna R. kirjoitti...

Todella hieno idea. Olen ehdottoman kiinnostunut.