maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Myyntiehdot á la Ionic

Mielessä kävi erään ostotopikin seurauksena, että jospa mekin alkaisimme vaatia kasvattiemme ostajilta myyntiehtojen noudattamista. Aivan niin, luitte oikein: myyntiehtoja.

Tietenkään myyntiehtomme eivät olisi niitä tyypillisiä "vähintään kolmetoistatuhattasataamiljoonaa kisaa kuukaudessa ja sijoituksia ja laatuarvostelupalkintoja" vaan hieman valtavirrasta poikkeavia. Kuten vaikkapa siten, että meidän kasvatilla ei saa kilpailla yli 75 kisaa sen elämän aikana. Erityistapauksissa ja erikseen anomalla ja perustelemalla voisi kilpailla 100 kisaa hevosen elämän aikana, mutta se olisi ehdoton ja ylikäymätön maksimi. Toisaalta kilpaileminen on lopetettava välittömästi, jos sijoituksia tulee yli 10 vaikkei kisamäärä olisi vielä täynnä. Jos sijoituksia olisi 11 tai enemmän, omistajan tulisi tehdä meille kirjallinen selvitys moiseen alennustilaan ja sopimusehtojen rikkomiseen johtaneista tekijöistä ja ainoastaan hyvin perustelemalla hän saisi pitää hevosen itsellään. Muuten se palautuisi meille ja menisi suoraan kuoppaan pilalle kilpailtuna.
Laatuarvosteluihin kasvatteja ei saisi viedä missään nimessä, YLAa lukuunottamatta. Jos kasvattimme päätyisi laatuarvosteluun, ottaisimme sen välittömästi takaisin ja tappaisimme kasvatusperiaatteidemme vastaisena. Tämä siis koskisi este-, kenttä- ja kouluhevosia. Westernissä, valjakossa ja muissa pienemmissä lajeissa rajat olisivat vastaavasti pienempiä.

No, ei pelkoa, että näin tulisimme koskaan tekemään. Ensinnäkin himokisaajat eivät halua ostaa meidän hevosia. Toiseksi, emme halua puuttua hevosen omistajan tekemisiin tai tekemättä jättämisiin, koska hän kuitenkin omistaa hevosen ja vaikka olemmekin kasvattajia, ei meillä ole mitään oikeutta määrätä siitä, miten toinen harrastaa. Ja kolmanneksi: siitä olisi hirveästi vaivaa ja vaivaa emme missään tapauksessa halua nähdä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

:O
Ei saa vanhaa noin pelotella! 100 lännenkilpailustarttiahan tulee täyteen jo... 20 kilpailupäivässä, vähintään.

Tosin, Anyday Ion hieno esimerkki kilpailuinnostuksestani: kisattu vuodesta 2004 asti, tähän mennessä noin 20 starttia.