sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2009

Sekaannuksia

Ihmettelen joskus näitä ihmisiä, jotka joko eivät ymmärrä lukemaansa tai eivät ylipäänsä lue. Kun sivulla lukee, ettei hevonen X ole myytävänä ja että se on lisäksi ori, innokas ostaja kysyy juuri X:ää ja selittää, miten siitä tulisi niin täydellinen kantatamma hänen hevosjalostukseensa. Tai kun ostaja pyytää kuvaa mukaan, vaikka myyntiehdoissa selkeästi lukee, ettei kuvat tule mukaan. Tai kun tilausvarsan kyselijä haluaa tamman ja sen pojan tai puolisisarukset varsan vanhemmiksi.

Erityisesti ihmettelen tätä jälkimmäistä, tilausvarsajuttua. Meidän hevosilla ei ole kisatuloksia eikä luonnetta, sillä on vain nimi, kuva ja suku noin kärjistetysti. Koska sukua ei selkeästi olla viitsitty katsoa läpi, niin ihan pelkän nimen tai kuvan perusteellako niitä vanhempia valitaan varsalle? Parhaassa tapauksessa ei ole kuviakaan, kun meillä tahtoo kestää niidenkin hommaamisessa oma aikansa ja jotkin hevoset killuvat Ionicissa/GA:ssa pitkiäkin aikoja ilman minkäänlaista kuvaa. Mitä ihmettä nämä kyselijät oikein ajavat takaa?

Sattuuhan noita toki itsellekin joskus, tulee katsottua suku väärin tai sukupuolet ristiin tai sekoitettua nimet keskenään ja niin edelleen. Tuommoisia on päässyt joskus jopa ihan omiksi kasvateiksi asti. No, ainoa tällä hetkellä mieleen tuleva on tekkeori Gin Sakristan, jota suunnitellessamme emme todellakaan tienneet mitä teimme. Oriin ie ja ee ovat sama hevonen! En ymmärrä miten tuo on mahdollista, kun yleensä yritämme olla kovin tarkkoja kasvatuksen kanssa. Niin että sattuu niitä meillekin.

Ei kommentteja: