tiistaina, elokuuta 18, 2009

Raha maailmaa pyörittää

VRER on majaillut tähän asti Geocitiesissä, mutta sen lopettaesa lokakuussa jää VRER ilman kotia. VRER-foorumin keskusteluissa parhaaksi vaihtoehdoksi todettiin oma domain, maksupolitiikka vain mietitytti. Onneksi halukkaita maksajia löytyi, samoin kuin sopuhintainen tarjous domainpaketistakin. VRER:lle on nyt tulossa oma domain, jäämme odottelemaan.

Tänään sitten Feanaro kirjoitti ht.netiin että VRL:n domainin lasku, 300 euroa odottaisi taas maksajaansa, mitä tehdään, hänellä itsellään ei ymmärrettävästi ole haluja vastata koko hinnasta itse ja toisaalta taas kuka hullu suostuisi maksamaan mitään VRL:n nykytilan takia (mikä vika nykytilassa? Tietysti VRL-tunnukset ovat lopussa ja VNT ei toimi, mutta mitä muuta?).

No, hulluja löytyy täältä ainakin pari kappaletta. VRER:n domainin kustannuksiin osallistuimme S:n kanssa kumpikin omilla osuuksillamme eikä se tehnyt montaa euroa päätä kohti. Tämä siitä huolimatta, ettemme ole nykyisin mitenkään aktiivisia VRER:n jäseniä emmekä omista edes ravureita tällä hetkellä. Silti meistä VRER on säilyttämisen arvoinen laitos ja jos voimme itse sen säilymiseen vaikuttaa, niin totta kai teemme oman osuutemme sen eteen.

Emme me kai ole koskaan profiloituneet VRL:nkään ylimpänä ystävänä, mutta myös sen näkisimme pyörivän jatkossakin. Jos siitä ei meille itsellemme niin isoa iloa olekaan, niin muille kuitenkin. VRL:n nykytilasta meillä ei siis ole erityisen selkeätä käsitystä, mutta tuskin se tilanne paranee sillä, että se katoaa. No, Feanaron tilannetta se voisi kyllä parantaa, olisi vähemmän säätämistä ja nysväämistä... Muttei puututa nyt siihen. Niinpä laittelin jo vastausta, että meiltä S:n kanssa saattaisi irrota vähän suurempikin rahamäärä, jos on tarvetta. Meillä täysi-ikäisinä ja työssäkäyvinä on siihen ehkä vähän paremmat edellytykset kuin monella alaikäisellä, jolla ei ole säännöllisiä tuloja, ei ehkä helppoa käyttöoikeutta omaan pankkitiliinsä (ts. tili on vanhempien valvonnassa) ja joiden vanhemmat eivät ehkä suhtaudu kovin suvaitsevaisesti tällaisen harrastuksen rahalliseen tukemiseen.
Katsotaan mitä tuon VRL:n kanssa käy. Ei meillä kuitenkaan ole mitään vaateita rahoille, ts. vaikka maksaisimmekin puolet VRL:n palvelimesta tai ehkä jopa enemmänkin, emme me halua VRL:n sivuille ylitsevuotavaisen kiitollisia ylistysvirsiä itsestämme tai mitään erityisoikeuksia tai -kohtelua. Tämä blogi on varmaan ainoa paikka missä ikinä tulee mainittua, että hei, mekin osallistuimme näiden juttujen tukemiseen rahallisesti (ja ehkä jopa normaalia isommalla summalla).

Ei kommentteja: