tiistaina, marraskuuta 23, 2010

Steeplechasen lopputulokset

Virtuaalimaailman ensimmäinen Steeplechase Series - arvokilpailusarja on saatu nyt juostua ja tulokset on julkaistu tuolla sarjan nettisivulla.

Voittajaksi selviytyi varsin ylivoimaisesti Karma & Effectin omistama ish-ori Radical TImeway, jonka sivut eivät valitettavasti toimi, joten en pysty sanomaan oriin edellisestä urasta tai mahdollisesta suvusta mitään. Blogin mukaan ori kuitenkin vetäytyy radoilta ja on käytettävissä siitokseen. Pitäneepä vilkaista omat risutammat läpi, jos sieltä löytyisi sopivia morsiamia.

Kakkossijakin meni Karmaan ja sen vei 7-vuotias täysiveritamma The Last Dance. Senkään sivut eivät toimi, mutta yhtälailla sekin jää nyt pois radoilta ja astutettaneen RBSH-oriilla.

Kolmannen sijan vei koko sarjan nuorin osallistuja, 5-vuotias täysiveritamma Mississippi Queen, jonka omistaa Driftaway. Sen kisakalenteri on valitettavasti pahasti jäljessä, joten sen uran kulusta en osaa sanoa mitään sen enempää. Suvuton tamma kuitenkin kyseessä. Jos minulle kuitenkin annetaan mitään valtaa ennustaa tamman tulevaisuutta, en usko että sitä vielä vedetään pois radoilta vaan että se jatkaa varmasti ainakin tämän CAS-vuoden loppuun ja todennäköisesti sekä toivottavasti myös ensi vuonna, jolloin se kokeneempana voi olla todella kova pala Steeplechasessa.

Neljäs sija meni Driftiin myös, sen vei Mississippi Queenin ikätoveri, täysiveriori Mr Crowley. SE on yhtä lailla suvuton ori eikä senkään kisakalenteria ole näkyvillä.

Viidennellä sijalla on sitten meidän 7-vuotias xx-ruuna Athabaska GA. Sinänsä pettymys, että meidän paras hevonen päätyi näin huonolle sijalle, mutta toisaalta kun katsoo Athabaskan kisahistoriaa, pääsy G1-tasolle risuesteillä on jo saavutus. Athabaska epäonnistui sileällä ja se ruunattiin ja siirrettiin risuille, kuten moni muukin meidän risuhevosista. Risuilla se on menestynyt ihan kivasti ja Steeplechasesta ajattelinkin sen uralle mainiota loppuhuipennusta, mutta jäi tulematta... Athabaska on tehnyt oman uransa ja siirtyy eläkkeelle tämän jälkeen. Ruunana siitä ei jalostukseen ole, mutta jos joku uskoo edelleen harrastehevosiin, tästä sellaisen saisi.

Kuudennen sijan jakavat Steeplechasen ainoat angloarabit, Driftin ori Nothing's Forever ja Karman tamma C'est La Vie GA. Kumpikin ovat suvuttomia hevosia, C'est La Vie on tietysti kotoisin alunperin meiltä.

Seitsemännen ja viimeisen sijan jakavat meidänxx-ruuna Gravedigger GA ja Moreno Valleyn ainoa osallistuja rbsh-ori Grdot Kropskaya. Gravedigger on myös näitä sileällä epäonnistuneita juoksijoita, jotka ovat tehneet sitten kohtuullisen menestyksellisen uran risuilla ruunaamisen jälkeen.
Kropskaya on suvuton, ensimmäisen polven harvinainen kustanair-xx-risteytys, joka on kisakalenterinsa mukaan noussut varsin nopeassa tahdissa G1-tasolle. Kuusivuotiskauden kisoista ei ole vielä tietoa, sikäli jos se on osallistunut mihinkään muihin kisoihin kuin Steeplechaseen. Todennäköisesti ensmmäinen Steeplechase-lähtö oli oriin debyytti G1-tasolla. Kovaan seuraan siis heti! Ori on vasta kuusivuotias eli suht nuori kaveri vielä risuestehevoseksi ja toivottavasti jatkaa uraansa vielä pitkään ja menestyksekkäästi. Pitäkää nimi mielessä ensi vuoden Steeplechasessa.

1 kommentti:

Ireth kirjoitti...

Karman sivut ovat pikkuisen vaiheessa, siksi noiden meidän hevosten sivut eivät vielä toimi.

Sen verran sanon tuosta Radical Timewaysta, että se on suvuton ja xx-verta siinä on puolet. Statistiikka kokonaisuudessaan on 15: 6-3-2-2 ja voittosumma ~1 400 000v€.

The Last Dance siirtyy varsomisen jälkeen Driftin omistukseen, sen statistiikka on 16: 5-3-3-2 ja voittosumma hieman vajaa miljoona. Suvuton kaveri tämäkin.