sunnuntaina, marraskuuta 28, 2010

Suur- ja arvokisoja tuloillaan

Laukkamaailmassa aletaan elää suht hektisiä hetkiä, Pretty In Pinkin ensimmäinen osakilpailu juostaan huomenna. Osallistujia on mukavasti joka lähdössä, sekä PIP-lähdöissä että muissakin. Jännittää niin perkuleesti, koska neljässä PIP-lähdössä on tällä kertaa mukana omia tammoja: Guerrilla Girl GA Sprinterissä, Unity Spirit GA Milerissa, Going To Ibiza GA Dirt Milerissa ja Ulrika Eleonora GA Semistayerissa.
Juvenileen ei ole ainakaan kaikkiin lähtöihin sopivaa hevosta, koska suurin osa kaksivuotiaista on ylipäänsä vasta aloittanut kilpailemisensa eikä meillä ole niitä suvullisia, jotka heti maidenin voitettuaan pääsisivät G3-tasolle vaan niiden kaikkien on kahlattava läpi myös allowance eikä nuoria viitsi kilpailuttaa niin kovin rankasti. On meillä kyllä yksi kaksivuotias, suvuton varsa, joka on selvittänyt tiensä jo G2-startteihin, mutta se on harmikseen ori ja PIP Juvenile on avoin vain tammoille.

Myös Triple Crown ja Triple Tiara löytyvät LJ:n kalenterista jo. TC:n ensimmäinen osakilpailu Kentucky Derby juostaan 1.12. ja ilmoittautumisia otetaan vastaan jo. Meiltä on prepannut TC:hen peräti kaksi hevosta, äsken mainittu kolmivuotias tamma Unity Spirit GA ja kolmivuotias ori Eliodeangelis GA. Mietimme kovasti, että mitä teemme tuon Unityn kanssa kun harmillisesti noita TC:n startteja menee päällekkäin tai ainakin liian lähekkäin PIP-starttien kanssa. Unity Spirit ei osallistu ainakaan kaikkiin TC-startteihin. 1.12. se juoksee tammoille suunnatun Kentucky Oaksin ja vain Elio on ilmoitettu Kentucky Derbyyn. Katsomme myöhemmin sitten, ilmoitammeko Unitya TC- tai TT-startteihin ja jos ilmoitamme, miten moneen.

Elion ongelma on se, että se on oikeastaan lyhyempien matkojen juoksija kuin millä matkoilla TC-startit juostaan. Kentucky Derby juostaan 2000 metrillä, Preakness Stakes 1900 metrillä ja Belmont Stakes peräti 2400 metrin matkalla. Ja Elio on enemmän sprintti- ja mailin matkojen juoksija! No, se ilmoitettiin nyt kokeilumielessä tuohon KD:hen ja todennäköisesti se juoksee myös lyhyimmän Preaknessin. Millainen on menestys näissä starteissa ratkaisee sen, ilmoitammeko sen Belmontiin.
Eliolla on hyvä statistiikka, se on seitsemästä lähdöstä voittanut 5, mutta viimeisimmän startin sijoitus oli 5., G1-tasolta ei ole voittoa ja toisaalta sillä ei ole sukua, jonka avulla voisi saada jotain lisähyötyä TC:n startteihin. En ole perehtynyt tuohon TC:n suhteutettuun arvontaan ja arvailun varaan jääkin täysin se, millaisen mahdollisuudet Eliolla on menestyä. Ja varsinkin kun vielä ei ole tietoa, millaisia ovat kilpakumppanit...

Ei kommentteja: