(ei, en aio pyydellä anteeksi sitä, että kukaan ei ole kirjoittanut blogiin kuukauteen tjsp. Me taidamme olla tauolla, joten pitäisiköhän siitä tehdä virallinen statement?)
Tauko ei selkeästikään koske millään tavoin Virtuaaliwikiä, johon olen koukuttunut vakavasti. Nyt olen uskaltautunut luomaan jo omia sivujakin ja mielessä pyörii monta uutta aihetta.
Kalmoniemestä haluaisin kirjoittaa, mutta totuus on se, että tiedän Kalmoniemestä vain surullisen vähän, siltä ajalta kun se oli Meepun omistuksessa eikä keskinnynyt puoliverisiin. Tietääkseni talli on ollut joko ennen sitä tai sen jälkeen tai molempina aikoina enimmäkseen puoliveritalli. Kasvattajatunnus taisi olla KN?
Angelniemi myös olisi sellainen, joka vaatisi ehdottomasti oman artikkelinsa. Se oli aikanaan hyvinkin vaikutusvaltainen talli.
Nétts pitäisi ehdottomasti esitellä kasvatteineen myös. Tosin en tiedä Néttsistä kovinkaan paljon, muutaman kuuluisan kasvatin lähinnä.
Liinun virtuaalitalli vaatii selkeästi kasvattilistaa, Koululaakson lista on surullisen keskeneräinen eikä Greymaskinkaan lista vielä täydellinen ole. Ai että minä sitten rakastan sukeltaa web Archiven syvyyksiin kaivamaan pienenpieniä vinkkejä hevosista, joita on ehkä ollut kymmenen vuotta sitten. Tiedän, hoitoon...
Rotuartikkeleitakin on jonossa vaikka kuinka paljon ja vanhoja sopisi parannella.
Ja sitten lempilapseni nettisivujen käytettävyys. Se ansaitsisi oman sivunsa tai peräti kategoriansa, jos minulta kysytään, koska on epävarmaa pystynkö kokoamaan kaiken yhdelle sivulle... Yritin tuossa jo kaivella lähdemateriaalia tueksi esittämilleni väitteille. Paras lähde tähän on luonnollisesti Useit.com ja viime aikoina olenkin kammannut läpi erityisesti Alertboxeja, joita Jacob Nielsen on kirjoittanut vuodesta 1995. Nii-in, vuodesta 1995, tiedän että jotkut tätä lukevat eivät olleet tuolloin varmasti vielä syntyneetkään, harva oli edes koulussa vielä ja yo-tutkintoa ei ollut varmaan kellään.
Osa teksteistä on tietysti ajan syömiä eivätkä enää ajankohtaista luettavaa, paitsi ehkä historialliselta kannalta. Mutta perusasiat yleisestä käytettävyydestä ovat pysyneet samoina huolimatta tekniikan edistymisestä. Ja vaikkapa Top Ten Web Design Mistakes of 2005 on edelleen ihan ajankohtainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti