tiistaina, lokakuuta 18, 2011

Kymmenen vuotta virtuaalitekkejä

Viisi vuotta sitten kirjoitin Vippokseen artikkelin otsikolla Viisi vuotta virtuaalitekkejä. Siihen mennessä olin tehnyt pitkän uran virtuaalisten ahaltekien kanssa, mutta sen jälkeen on tultu samanlainen matka eteenpäin. Vuosikymmen. Ja ensi kuussa, tarkalleen sanoen 16.11.2011 tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta virtuaalimaailman ensimmäisen Gin-teken, ori Gin Pervyjin syntymästä. Olisipa sen silloin tiennyt tai edes osannut arvata, mitä siitäkin seuraa!

Voi veljet, täytyy kyllä myöntää että tämä vuosikymmen virtuaalisten ahaltekien parissa on ollut melkoisen hauskaa aikaa. Ja mitä sinä aikana on saatu aikaan! Hevosia, joilla on paikoin kymmenenkin polvea sukua, joiden suvussa on ainakin neljä ensimmäistä polvea miltei pelkkiä Gin-tekkejä. Värijalostus, orilinjat, tammalinjat ja niin edelleen.

Erityisen ylpeä olen siitä, että noista alkuaikojen sukulinjoista miltei kaikki ovat säilyneet jollain tavoin Gin-hevosten suvuissa ja säilyvät edelleen. En tosin tiedä, minkä takia säilytän niitä, pitkäsukuiset hevoset ovat harvoin muodissa eivätkä nuo suvut itsessään kiinnosta kuin harvaa harrastajaa. Ja tietenkin minua itseäni, mikä sekin on riittävä syy niiden kanssa puljaamiseen.

Joskus kyllä tuntuu vähän siltä, että onko tässä koko hommassa järkeä muutenkaan ja mikä on saanut minut jämähtämään tämän harrastuksen pariin näin pahasti. Muut harrastajat tulevat ja menevät, aloittavat, unohtavat, lopettavat, katoavat. Onneksi sentään löytyy muutama kivikautinen, mutta silti aktiivinen aikuisharrastaja, etten ihan yksin ole, vaikka ahaltekien kanssa aika yksin olenkin.

Ei kommentteja: