maanantaina, marraskuuta 21, 2011

Walkerien väritilastoa

Olen monessa yhteydessä maininnut että kalliovuortenponien ohella tennesseenwalkerit ovat värikkäimpiä rotuja, mitä Ionicista löytyy. On voikkoa, päistärikköä ja samppanjaa, sekä kirjavista tobianoa ja sabinoa. Näistä saa jo melkoisen värikirjon aikaiseksi.

Tällä hetkellä kuvallisten hevosten väritilasto onkin tämännäköinen:
Perusvärit
ruunikko 3 kpl
rautias 3 kpl
musta 3 kpl

Voikkovärit
voikko 2 kpl
ruunivoikko 1 kpl

cremello 2 kpl

Samppanjavärit
gold champagne 1 kpl
amber champane 1 kpl

Päistäriköt
ruunikonpäistärikkö 2 kpl

Tobianot
ruunikko tobiano 4 kpl
rautias tobiano 1 kpl
musta tobiano 3 kpl
ruunivoikko tobiano 1 kpl

Sabinot
rautias sabino 2 kpl
musta sabino 2 kpl
voikko sabino 1 kpl

Väriryhmistä dominoivat yksiväriset perusvärit sekä tobiano ja sabino eri pohjaväreillä. Samppanjaa ja päistärikköä on aika vähän, voikkoja sen sijaan on jonkin verran, kun lasketaan mukaan nuo voikkopohjaiset kirjavat, joita ja kaksi kappaletta. Huomattava on kuitenkin, että samppanjanvärisillä hevosilla on muutama varsa, joilla ei ole vielä kuvaa eli väriä ei ole määritelty. Samppanjaa on tulossa todennäköisesti siis lisää. Päistäriköillä hevosilla ei ole toistaiseksi varsoja, mutta niitä pitää teettää, jotta sekä sukulinjat että väri jatkuvat meillä vielä tulevaisuuteenkin.
Erikoisvärien ja kirjavien yhdistäminen on ongelmallista, koska kuvia on kehnosti saatavilla. Joidenkin hevosten kohdalla on jouduttu venyttelemään jo nyt genetiikan rajoja ("Mutta jos toi isä onkin perlinon lisäksi myös tobiano, vaikka ihan pienimerkkinen, niin se ei ehkä näy tossa karvassa...").

Ei kommentteja: