tiistaina, huhtikuuta 22, 2014

Ionicin pahimmat rakennekauhistukset

Kuvapostausta ei ole taas vähään aikaan ollutkaan, joten nyt sitten sellainen. Blogissa ja joskus muuallakin on tullut useasti mainittua, että meidän kaikilla hevosilla ei todellakaan ole sitä täydellisistä täydellisintä kuvaa. On huonolaatuisia kuvia, on pieniä kuvia, on pääkuvia, tarhakuvia, liikekuvia, ratsastuakuvia, ja joskus on ihan oikeasti vaikeata löytää vaikkapa näyttelyihin tietynrotuinen hevonen, jolla olisi rakennekuva.

Niin, ja sitten on niitä rakennekuvia, joissa hevosen rakenne näyttää katastrofaalisen hirveältä tai itse asiassa on sitä ihan oikeasti. Tähän on koottu poimintoja sieltä epäedustavimmasta päästä. Rakennetuomarointia opiskelevat saattanevat hyötyä näistä.

Negatiw Ion, angloarabi-ori
Kuvan hevonen näyttää siltä kuin se voisi keikahtaa hetkenä minä hyvänsä turvalleen. Tai persiilleen. Etuset ovat pahasti takanojoisessa asennossa, takaset puolestaan vedetty kovin alle ja ne näyttävät paitsi etunojoisilta, myös käyräkintereisiltä. Lisäksi väittäisin tuota lievästi takakorkeaksi eikä se muutenkaan ole mikään huippuhevonen.

Jeza Firdos, arabiori
Äkkiä katsoen ihan kivannäköinen hevonen, mutta tarkkaan katsoen löytyy yhtä ja toista vikaa. Etujalat ovat asettuneet todella eteen (tässä voi kyllä kuvakulma hämätä), etusääret ovat polven alta todella hennonnäköiset (no, osa voinee selittyä kuvan huonolla laadulla ja pienuudella), vatsalinja nousee kovin ylös ja yleiskuva on lievästi takakorkea tässäkin vaikka risti ei oikeastaan olekaan säkää korkeammalla, takaset ovat paitsi huonossa asennossa, myös kovin suorakintereisen näköiset.

Piekna Pobeda, arabitamma
En tiedä mitä tämän etujaloissa on menossa, mutta nehän ovat ihan eri paria polvista alaspäin. Vasen on ok, oikea etusääri puolestaan on todella hento. Ja vuohiset ovat molemmissa pitkät ja aika vennot (voi toki johtua huonosta kuvakulmastakin).

Piekna Zamzam, arabitamma
Kyllä, arabeilla ihannetapauksissa on hyvä säkä, mutta tuo on kyllä ihan ihme möykky. Ja risti on lievästi sanoen terävä.

Krasnaja Rjabina GA, budjonnytamma
Tämän hevosen yleiskunnossa voisi olla kyllä parantamisen varaa, muttei se poista sitä faktaa, että kaula on lyhyt, samoin kuin lautanen ja takavuohiset.

Harmonist Ion, don-ori
Yksi sana ja se on "koukkupolvet".

Hausby Kora, frederiksborg-tamma
Tämän kohdalla ei juuri voi puhua satulansijasta, selkä on suora kuin olisi viivottimella vedetty.

Gevorg Ion, kabardiiniori
Jos tuosta rungosta ottaisi pois pään, kaulan ja jalat, se voisi olla ihan ok. Tosi lyhyt kaula, siihen nähden iso pää ja voisi sanoa rumahkoksikin, vaikkeivät kabardit aina mitään kaunispäisiä hevosia olekaan. Takaset ovat takanojoisessa asennossa, kintereet näyttävät kovin suorilta ja vuohiset... Kai tuota sanotaan jo karhunjalaksi. Takanojoiset etuset ja niissä pitkähköt ja hyvin vennot vuohiset.

Lusitania Ion, knn-tamma
Voisi sanoa samaa kuin Negatiw Ionistakin: takanojoiset etuset, etunojoiset takaset ja pahasti takakorkea.

Arcadia Atlanta Soldier, morgan-ori
Tästä on ollut puhetta aiemminkin, runko ja takaosa ovat vähän kuin eri paria. Kovin avorunkoinen, lanne on pitkä ja perin oudossa kulmassa, ja selkä notko.

Ildigo GA, nonius-tamma
Myös tämä on mainittu aikaisemminkin näissä rakenneasioissa. Kuvan laatu on luokaton, se tiedetään eikä hevonenkaan taida olla parhaassa mahdollisessa kunnossa. Silti tuo kaula on paha ja tuo toinen etuvuohinen mikä kuvassa näkyy on niin karhunjalkainen, että pahaa tekee.

Fauvette GA, poitou-tamma
Myönnän etten ole mikään kylmäveriekspertti ja toisaalta poitoukaan ei ole rakenteellisesti sieltä kauneimmasta päästä kylmäverisiä, mutta joku raja nyt pitäisi kuitenkin olla. Iso pää, hento kaula, hento runkokin, pitkät jalat. Mikään näistä ei ole mairitteleva kuvaus kylmäverisestä, tosin ainakin runkoa voisi parantaa paremmalla yleiskunnolla.

Geneva Ion, tersk-tamma
Lihakseton se tämäkin on ja se korostaa noita rakennevirheitä entisestään, mutteivät ne katoa mihinkään vaikka lihaksia päälle tulisikin. Lyhyt joutsenkaula, pitkä mutta tolkuttoman pysty lapa, vatsalinja nousee ylös ja syvyys takapolven edessä on erittäin puutteellinen, lautanenkin saisi olla pidempi ja loivempi.

Godelieve Ion, tersk-tamma
Huomattavasti parempi esitys kuin Geneva, mutta tällä se vasta lyhyt lautanen on ja siitä johtuen takaosan kulmaukset vähän miten sattuu. Ja jos nyt aletaan puutteita listata, niin kaulaan tämäkin kaipaisi lihaksia, ainakin vej vuohinen on vento, kaviot ovat pitkänlaiset kaikissa jaloissa, takakavioissa on vielä mielestäni liian pieni kaviokulma ja kintereetkin ovat aika suorat.

Marfa Ion, tersk-tamma
Vej pahasti pukinkavioinen, myös vtj voisi olla jossain määrin.

Narodnika GA, tersk-tamma
Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että onpas takakorkea. Kuvakulma voi tosin hämätä vähän vielä lisää. Muutenkin tuo on melkoinen venkula.

Tässä ei suinkaan ole kaikki Ionicin hevoset, joilla on jotain sanomista rakenteessa, mutta ehkä ne pahimmat ja joitain ei niin pahoja tapauksia. Ahaltekejä en ole tähän ottanut lainkaan mukaan, niistä voisi tehdä ihan oman postauksensa.

- S

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko huomanneet, että Piekna Pobedan kuvassa on ori? :D
http://hintonarabians.webs.com/king_ahearts.htm

S + Gin kirjoitti...

Varsinaisesti emme kai ole huomanneet, mutta ei se niin harvinaista ole meillä, että tammoilla on orien kuvat (tai joskus toisin päin). Kunhan nyt sukukalleudet eivät ihan näy. Ja tokihan tässäkin tapauksessa on aika selvää, että melko orimaiselta tuo näyttää.