sunnuntaina, toukokuuta 01, 2016

Esittelyssä kuukauden valinnat

Jahah, toukokuun teemaksi valikoitui ihan vahingossa ostohevoset noiden hevosesittelyjen kohdalla ja talli tietenkin on sellainen, johon pitäisi mennä shoppailureissulle tai ainakin tyrkyttämään meidän tammoja tallin oreille. Siis esittelyssä ovat seuraavat hevoset ja talli:
– westfalen-ori Endeavor RE
– arabi-tamma FAE Sahara
Baroque Alviano


Menipäs nyt vähän Pierren tallien mainostukseksi tämä kuukausi, en nimittäin muistanut, että RE on Prime Sporthorsesin kasvattajatunnus. Mutta syytön minä siihen olen että Pierreltä löytyy hienoja hevosia ja talleja.

Mitä Endeavoriin tulee, se lienee toisen Primestä tulleen westfalenin (tamma Trapezza Prime) kanssa ehkä ainoita Ioniciin ostettuja westfaleneita ikinä. Westfalen toki on puoliverirotuna sieltä harvinaisemmasta päästä ja meillä tuo pv-jalostus on keskittynyt kovin paljon FWB:ihin ja trakehnereihin, kolmantena rotuna on sitten oldenburg, jonka kasvatusta ollaan tässä käynnistelty jo tovin verran. Mutta näiden lisäksi siis westfaleneitakin ajattelin alkaa kasvattaa, pienimuotoisesti kylläkin, mutta katsotaan nyt miten käy tuon "pienimuotoisen" kanssa. Muutama tuonti-westie meillä onkin ollut, mutta Endeavor sukuineen tulee varmasti olemaan yksi tärkeimmistä kantaoreista meidän westfalen-projektissa. Ja onhan se nyt hieno muutenkin.


FAE Saharan ostin aivan äskettäin ht.netistä, kun siellä oli tarjolla FAE:n vanhalinjaisia arabikasvatteja. Bongasin tämän yhdistelmän heti, mutta joku toinen ostaja oli ehtinyt jo napata varsan välistä. Onneksi kasvattaja suostui teettämään toisen varsan samasta yhdistelmästä ja sain tämän kuvankauniin, huippusukuisen tamman itselleni.

Kun olin saanut sivun ja sukutaulun tehtyä, lähetin Virginialle viestiä että katsopas mitä minä menin ostamaan. sen jälkeen käytiin chatissa suunnilleen seuraavanlaatuinen keskustelu:
V: No ei voi olla totta!
S: Ihna kiva suku ainakin mun mielestä.
V: Siis eihän tuollaista voi olla olemassa. Ei enää.
S: Huomaatko isän emälinjan? Menee samaan Cleopatraan kuin mistä Saint Elizabeth oli.
V: Mä en tiennyt koskaan että siitä jäi muita varsoja tai että niitä ainakaan käytettiin mihinkään.
S: En mäkään. Olisin ostanut ton jo pelkästään Cleopatran takia.
V: Niin mäkin. Mutta että Mialin's, KTS, Wall's... Ja ennen kaikkea Greymask-arabeja! Ja noin lähellä suvussa! Toi suku on 110% kuolattava. Greymask's Teal'c, se oli aikoinaan mun suosikki, josta en koskaan saanut varsaa itselleni.

Eiköhän tuo kerro kaiken olennaisen tammasta.


Kun menette katsomaan barokkirotuihin panostavan Alvianon hevoslistaa, arvaatte kyllä varmasti miksi talli valikoitui tässä kuussa esittelyyn. Jos tallista löytyy andalusianhevosia, lusitanoja, ja frederiksborgeja, kyllä se kuukauden talliksi pääsee. Itse asiassa jos tallilla on frederiksborgeja, siinä olisi tarpeeksi potentiaalia koko loppuvuoden talliksi. Eihän Alvianossa vielä ole kuin pari frediä ja muutenkin hevosmäärä on suhteellisen vähäinen toistaiseksi, mutta luultavasti ja toivottavasti tilanne tulee muuttumaan.

Noin muuten Alviano on hyvin samankaltainen kuin Pierren muutkin tallit: simppeli, nätti ja helppo käyttää.

–S

Ei kommentteja: