keskiviikkona, toukokuuta 04, 2016

Tarinoita nimien takaa, osa 2

Esittelin syksyllä muutamia tuolloisten kasvattien nimiä ja tarinoita nimien takaa (Tarinoita nimien takaa), mutta eiväthän kasvatit, niiden nimet ja tarinat toki siihen lopu. Tässä on vähän lisää samaa lajia.

Carter McKay Ion, morgan, ori, Arcadia Dallas Jr - VF Madam Ines
Itse en ole koskaan Dallasia katsonut, mutta Arcadia Dallas Jr:n nimi viittaa niin suoraan tähän sarjaan ja yhteen sen hahmoista. Jr:n ensimmäinen varsa Bobby Ewing Ion on nimetty sarjan mukaan ja niin on myös Carter McKay. Ehkä tästä tulee pieni nimiperhe. Jr:lle on tulossa myös tammavarsa Sue Ellen Ion.

Christmas Elf's Revenge, kalliovuortenhevonen, ori, Quicksand Ion - Singapore Sling Ion
Christmas Elf's Revenge on alkoholidrinkki ja erinomaisen sopiva nimi hevoselle, joka on syntynyt jouluaattona ja jonka emäkin on nimetty drinkin mukaan!

Watkins Glen Ion, FWB, ori, Daytona Beach Ion - Topaz Ion
Watkins Glen on legendaarinen moottoriurheilurata Briteissä. Nimi tulee mutkan kautta isän mukaan, Daytona Beach (FL) on kuuluisa rantakohde, samoin kuin sen emän nimi Palm Beach, mutta Daytona Beachilla on myös kuuluisa moottoriurheilurata.

Kiritimati Ion, Tsar Bomba Ion, Lop Nor Ion, AWB, kaikkien isä Arikaree Ion
Tämä nimiperhe lienee mainittu ainakin sivulauseessa jo aiemmin. Kantahevonen on Arikareen emänemä Bikini Ion ja Bikinihän on, paitsi uima-/ranta-asu, myös ydinkoealue. Bikinin molemmat varsat, Crossroads Ion ja Mururoa Ion ovat myös ydinkoealueita ja kaikki Mururoankin varsojen nimet liittyvät jollain tavoin ydinkokeisiin ja -aseisiin. Arikaree oli yksi Nougat-ohjelmaan kuulunut räjäytys. Kiritimatilla Iso-Britannia testasi ydinasettaan 50-luvulla, Lop Nor (tai Lop Nur) puolestaan on kiinalaisten käyttämä ydinkoealue, ja Tsar Bomba Neuvostoliiton kaikkein suurin vetypommi, joka räjäytettiin Novaja Zemljalla.

Futureperfect Ion, FWB, tamma, Pokerface Ion - Topaz Ion
Pokerfacen emästä Born This Way J:stä lähti liikkeelle Lady Gagan kappaleiden mukaan nimettyjen hevosten linja, mutta jotenkin tuntui että tälle tammalle ei löytynyt hyvää nimeä Lady Gagan diskografiasta. Siirryin sitten VNV Nationiin.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun mainitsen ohimennen VNV Nationin tässä blogissa. Siihen on syynsä. Reaalielämässä olen lähes 100% musiikki-idiootti, joka ei kuuntele radiota, ei käy keikoilla, eikä seuraa musiikkia muutenkaan, itse asiassa kuuntelen musiikkia varsin harvoin: bussimatkoilla/junamatkoilla tai autossa. Musiikkimakuni on jymähtänyt sinne 90-luvun danceen, mutta enpä siitäkään genrestä tiedä mitään muuta kuin muutamat suosikkini. Viime kesänä olin kaverin mukana eräällä pelireissulla ja jossain kohdassa loppui järkevien radiokanavien kuuluvuus. Piti vaihtaa cd-levyihin. Autosta löytyi kovin vähän niitäkään, kun musiikkia enemmän (lue: sikamaisen paljon) harrastava kaveri ei ollut huomannut varautua. Se levy oli VNV Nationin Transnational. Ja se iski minuun kuin metrinen koivuhalko.
Sen lisäksi, että pidän kyseisen bändin musiikista ihan noin muutenkin, siitä tulee aina mieleen juuri se yksi tietty reissu Pyhtään Kaunissaareen. Niin että jos VNV Nationin kappaleiden nimiä näkyy jatkossakin virtuaalihevosilla, sille on todellakin syynsä.
(Itse asiassa olin ja olen edelleen varsin usein tuon em. kaverin kanssa liikkeellä ja hänestä onkin tullut musiikkiguruni, jonka avustuksella olen löytänyt soittolistalleni kaikenlaista muutakin kivaa. Sattumoisin meidän musiikkimakumme osuvat ainakin jossain määrin yksiin.)

Death Star Ion, FWB, ori, Star Of Sierra Leone - Brandee Ion
No, kukaan ei ole varmaan välttynyt siltä tiedolta, että myös Star Warsit on tullut katsottua...

Pia-Pernilla Ion, FWB, tamma, Pictor GA - Pia-Batalia GA
Tämän emä Pia-Batalia GA on meidän oma tuonti-brandenburg, kuten GA-tunnus osoittaa. En muista enää tarkalleen mistä keksin tuon nimen, mutta nyt myöhemmin sen kaikki tammavarsat on tullut nimettä alkuliitteellä Pia: Pia-Irina Ion, Pia-Scarlett Ion ja nyt viimeisimpänä Pia-Pernilla Ion.

Lexi Ion, FWB, tamma, Strahlend Ion - Carrie Ion
Carrie-nimestä minulle tulee aina mieleen Sinkkuelämää. Carrien ensimmäisen varsan nimi ei viitannut tähän sarjaan millään tavoin, mutta toinen on ori Mr Big Ion ja kolmas tämä Lexi Ion. Mr Big on ilmeinen, Lexi Featherston esiintyi sarjassa vain kerran lyhyesti, 6. kauden 18. jaksossa. En ole mikään varsinainen Sinkkuelämää-fani, mutta tuo hahmo jäi mieleen.

Coolangatta Ion, SGSH, ori, Derivative Ion - Gold Coast Ion
Gold Coast Ion tuli mainittua jo edellisessä nimipostauksessa, Coolangatta jatkaa samaa linjaa: se on juurikin se paikka missä puolisoni on kaikilla Australian työmatkoillaan asunut.

–S

Ei kommentteja: