maanantaina, tammikuuta 02, 2017

Virtuaalisia suffolkinhevosia: Norton Hill Suffolks

Tänään oli taas päivä, jolloin olin pudottaa silmät päästäni nähdessäni ensiesittelyssä olevan tallin nimen: Norton Hill Suffolks. Suffolkinhevosia! Suffolkinhevoset ovat aina olleet Brittein saarten kylmäveriroduista se vähiten tunnettu, tinkereitä on suorastaan runsain mitoin niihin verrattuna ja suurelle yleisölle ovat tuttuja myös shiret ja clydesdaletkin, mutta suffolkinhevosia ei virtuaalimaailmasta löydä eikä ole koskaan löytänytkään.
Ehdin nopeasti jututtaa kävelevää historiankirjaa (tunnetaan myös nimellä Virginia) aiheesta ja hän totesi, ettei ainakaan muista koskaan törmänneensä suffolkinhevosiin muutamaa aivan satunnaista hajayksilöä lukuunottamatta, saati sitten että yksinomaan niihin keskittyvää tallia olisi nähnyt koskaan. Marineassa kuulemma oli aikoinaan yksi suffolk, suvuton ori Royal Heritage's Maximillian, mutta siitä ei koskaan mitään sen enempää tullut. Joten Norton Hill tekee kyllä historiaa rotunsa kanssa.

Koska suffolkinhevonen on listattuna meidän pitkän-pitkällä "näitä pitäisi joskus hankkia talliin" -listalla, alkoi jo pikkuisen syyhyttää että jos sitä omankin suffolkin hommaisi. Keksisi vaikka oriin ja tamman, varsan saattaisi saada kaupattua Norton Hilliin sitten.

–S

Ei kommentteja: