keskiviikkona, tammikuuta 25, 2017

Blogin päivitystä

Tajusin tässä taannoin, että tämä blogi juhlii tämän vuoden syyskuussa kymmenvuotista taivalta. Hups! Ei tiennyt Virginia, mitä meni tekemään kun alunperin ahaltekeihin keskittyneen blogin perusti. Kysyin: ei todellakaan tiennyt eikä osannut edes arvata.

Kymmenvuotias kaunotar saattaa kaivata jo vähän laittoa. Niinpä poistin tässä jo muutamia pahasti vanhentuneita myyntipostauksia, tuskin kukaan enää haluaa ostaa virtuaalihevosta, joka on syntynyt vuonna 2010 ja kuollutkin jo muutama vuosi sitten. Joitain jätin, lähinnä tekstien takia. Pitää katsoa, jos vielä osuu silmiin jotain, mikä ei pidä enää millään tasolla paikkaansa. Yleisesti ottaen kuitenkin olen aika tarkka poistojen kanssa, monet jutut alkavat olla jo suorastaan historiallisia ja sellaisina saattavat jotakuta kiinnostaa ja ilahduttaa.

Yksi asia, joka selkeästi kaipaa kuitenkin parannusta, on vanha väriteoria-sarja. Se pulpahti vaihteeksi taas Keskustan keskusteluissa esiin ohjeeksi ja opastukseksi, mutta muutamat osat siitä ovat vahvasti vanhentuneita. Pääasiassa tämä koskee dominanttivalkoista ja noita kirjavuusasioita. Vanhentuneiden tietojen lisäksi monessa osassa on toimimattomia linkkejä, jotka pitäisi poistaa tai päivittää. Vaan eipä tuo vanhentuminen mikään ihme ole, sarja on kirjoitettu syksyllä 2008.

Otankin tästä täksi kevääksi itselleni nakin: aion päivittää väriteoria-sarjan kokonaan. Korjaan vanhentuneet tiedot, lisään kaikkea uutta tietoa, mitä väriasioista on viime aikoina tullut, korjaan tietenkin toimimattomat linkit ja ylipäänsä lisään ja vaihdan esimerkkikuvia niin että sarjasta olisi entistä enemmän iloa kaikille.

–S

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh, 10 vuotta!! Muistan kun aloitte kirjoittaa väriteoriasarjaa...... ai kamala :D

S + Gin kirjoitti...

No on meillä sitten ainakin yksi pitkän linjan lukijakin, hienoa! Mutta lupaan että uudistetusta väriteoria-sarjasta tulee parempi kuin vanhasta. Uhrasin tämän suunnitteluun jopa aikaa tällä kertaa, se eka vain... syntyi, hakkasin hulluna näppistä ja sen vähän huomaa.