maanantaina, helmikuuta 22, 2021

RIP Hippoksen kuvapankki

Kuun vaihteessa tuli isku virtuaalimaailmaan: Hippoksen kuvapankin kuvia ei enää saa käyttää virtuaalihevosilla. Sanon "isku" sen takia, että Hippoksen kuvia oli tosi paljon käytössä monilla harrastajilla ja nyt ne tulee poistaa ainakin aktiivisten hevosten sivuilta. Hippoksessakin onneksi ymmärretään, että kaikkia vanhoja, epäaktiivisia käyttäjiä ei tieto tavoita ja että väistämättä joillekin vanhoille virtuaalihevosille jää Hippoksen kuvia. Rachin nimittäin otti Hippokseen yhteyttä asian tiimoilta ja sai sieltä ystävälliseen vastauksen

© ST

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Hippoksen kuvat herättävät keskustelua. Vuonna 2013 keskusteltiin virtuaalimaailmassa siitä, että saako niitä käyttää vai ei, koska Hippoksen sivuilla ei ollut mitään mainintaa asiasta. Silloinkin eräs harrastaja lähestyi Hipposta ja sai vastaukseksi, että saa käyttää, poislukien Leena Kahisaaren kuvat. Olen itsekin blogannut tästä tuolloin: Hippoksen kuvapankki

En tiedä, että mikä nyt sitten sai Hippoksessa päättämään toisin. Rachinin saamassa viestissä puhutaan sopimusasioista, mutta se taitaa koskea sitä tilannetta että kuvalupia pyydettäisiin Hippokselta ja siihen Hippoksen ja kuvaajien välinen sopimus ei taivu. Harmillinen homma muttei voi mitään. En lähde spekuloimaan syyllä.

Jostakin kumman syystä olen itse käyttänyt Hippoksen kuvia vain todella vähän, vaikka puoliverisiä ja ponejakin tallista löytyy. Pidin kyllä Hippoksen kuvista, paljonkin, mutta enimmäkseen muiden hevosilla! Itse en koskaan oikein löytänyt niistä omille hevosilleni mieluisia, en tiedä miksi. Minun hommani oli siis helppo, taisin löytää vain puolen tusinaa sivua, jolla oli mainittu Hippos ja niistäkin osasta oli kuva jo poistettu kun olin myynyt hevosen.

En sitten tiedä, johtuuko se nimenomaan Hippoksen kuvagallerian käyttökiellosta, mutta Keskustassa on nyt viime aikoina ollut useampiakin viestiketjuja, joissa mainostetaan vapaastikopioitavia kuvia. Hurraan kyllä jokaiselle kuvaajalle, joka näin tekee, sillä onhan se nyt ihan mahtavaa! Ehkä kuvat ovat vaatimattomampia kuin Hippoksen hienot rakennekuvat olivat, mutta kuva on kuva. Ajattelin, että jos itsekin tekisin vapaasti kopioitavien kuvien gallerian, on minulla joitakin hevoskuvia olemassa, sen lisäksi että olen blogissakin tarjoillut erilaisia maisemakuvia männä vuosina. Ei kannata vielä täristä kovin malttamattomana, sillä ne kuvat nyt sentään ovat varsin vaatimattomia ja rakennekuvista saa vain haaveilla.

– S

Ei kommentteja: