keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Koulutammojen kato

Huomasin eilen huolestuttavan seikan: GA:ssa on melko vähän koulupainotteisia tammoja. Okei, on niitä 26 kappaletta, mutta estepainotteisia on 33. Vielä huolestuttavampaa on se, että noista 26 koulutammasta vain harva edustaa vanhoja linjoja. Uusia, lyhyitä linjoja kyllä löytyy, mutta vanhempia sukulinjoja ei juuri.
Oikeastaan tällä hetkellä vanhojen linjojen koulutammoja tulee ainoastaan Linbasta, Gimnistä, Mrs Jonesista ja Tatjanasta. Mihin ovat kadonneet vanhojen linjojen koulutammat? Vai onko niitä koskaan ollutkaan juuri tuon enempää?

Orien puolella tilanne on 47 kouluoria ja 43 esteoria ja sieltä löytyy kyllä vanhojen linjojen edustajia, joten suurtakaan hätää ei ole. Toisaalta orienkin enemmistö on näitä uusia linjoja: Fantaziya, Rozmarin GA, Ksenitsa GA yms.

Minä olen oikeastaan kai aina suosinut kouluratsastusta esteiden ja kentän kustannuksella ja olen myös tiennyt sen. Joskus yritän ihan tietoisesti jalostaa nimenomaan estepainotteisia hevosia, koska muuten saattaa käydä niin että huomaan joku päivä omistavani tallillisen kouluhevosia ja joukossa ei ole yhtään estehevosta. Mutta tämä nyt alkaa olla jo vähän liikaa estepuolen suosimista, miten tässä näin on päässyt käymään?

Ei kommentteja: