torstaina, tammikuuta 24, 2008

Welho

En ole seuraillut mitenkään aktiivisesti Feanaron suunnitteleman virtuaalipankki Welhon taivalta ja toimintaa, mutta nyt se osui silmiin Hevostalli.netin foorumissa. Kävin ihan huvikseni vilkaisemassa, että miltä se nyt näyttää ja mitä pitää sisällään.
Olin yllättynyt, ainakin oppaan perusteella kyse on tosiaan ihan kuin oikeasta pankista! Olin kuvitellut hatarasti, että kyse on vain yksinkertaisesta tilistä: sieltä nostetaan rahaa, maksetaan laskuja ja sinne tulee rahaa. No, tällainen toiminta toki on se pohja, mutta Feanaro on ilmiselvästi lukenut läpi oikeiden pankkien tarjontaa. Pankista saa tavallisen tilin lisäksi/tilalle korkeakorkoisen säästötilin tai luotollisen tilin. Erityisen hämmästynyt olin osakekursseista ja osakkeisiin liittyvästä toiminnasta. Tätäpä en olisi osannut ajatellakaan! Puhumattakaan vesilaitos Wirrasta tai sähkölaitos Woltista. Koko W-konserni on mieletön idea ja toteutettu todella hyvin. Katsokaa nyt vaikka noita logoja, ihan näin pienenä esimerkkinä. On tainnut Feanaro käydä markkinoinnin ja yritystalouden kursseja läpi :)
Ja erityisen hieno asia on se, että Welhonkin sivuilla on joka paikassa "virtuaalipankki"-sana. Näin tuota ei yksinkertaisinkaan netinkäytön aloittelija voi erehtyä kuvittelemaan miksikään, mikä liittyisi jotenkin oikeaan pankkiin tai oikeisiin rahoihin. Tämä asia ei ole mitenkään itsestäänselvää virtuaalitallien parissa.

Aionko sitten liittyä Welhon asiakkaaksi? No tuskin aion. Ensinnäkin tiedän sen jo etukäteen, että Ionicin tai GA:n kaltaiset tallit ovat taloudellisesti ajatellen katastrofeja. Hevosia on satoja, tuloja ei mistään. Ja sitä paitsi minullahan on virtuaalisesti miljoonia tienaava mies ja Sirpa puolestaan on virtuaalisesti perinyt rahaa ja maata, niin että sillä me hoidamme kaikki kyselyt talliemme kannattavuudesta. Ja toinen syy on se, että raha-asioiden, osakkeiden, luottojen ja lainojen kanssa saa painia ihan tarpeeksi reaalielämässäkin, miksi sitten kiusata itseään vielä täälläkin? Onneksi kukaan ei ole Welhon asiakkaaksi pakottamassakaan.

Ei kommentteja: