maanantaina, marraskuuta 16, 2009

Täysiveristen ja puoliveristen kuvat

Vaikka toisin saattaisi luulla, englantilaisille täysiverisille on minusta vaikeata löytää kuvia. Varsinkin ratsutäysiverisille, laukkahevoset ovat helpompia ja varsinkin jos tyytyy muihin kuin rakennekuviin.

Monissa tapauksissa varsinkin ratsutäysiverisen ja kevyehkön puoliverisen kuvat menevät aika hyvin yksiin. Ongelmana vain on näissä tapauksissa hevosen olemus. Useat puoliveriset ovat jotenkin niin... puoliverisen näköisiä, kun itse toivoisin täysiveriseltä sitä tiettyä ilmettä ja olemusta. Puoliveriset ovat sliipatumpia, pyöreämuotoisempia, täysiveriset saattavat usein olla hieman kolhompia ja ennen kaikkea täysiverisen ilmeen tulisi olla tietynlainen, rohkea. Sitä on vaikea selittää.
Tietenkin on olemassa puoliverisiä, jotka menevät uskottavasti täysiverisestä ja toisaalta täysiverisiä, joilta tämä hakemani ilme ja olemus puuttuvat, joten ihan täysin yksiselitteinen asia ei ole.

Tässä muutamia esimerkkikuvia siitä, mitä ajan takaa.
- xx-o Edenbeast: niin täydellinen kuin täysiverinen olla ja voi. Koska rakennekin on kohdillaan, voitti tämä juuri tuomaroimani xx-orien VNT-luokan. Joka tapauksessa tätä on mahdotonta luulla rivipuoliveriseksi, tässä on täysiverinen parhaimmillaan. Tosin laukkatäysiverinen, vaikea kuvitella tuota kouluradoille punkeropuoliveristen sekaan.
- xx-tamma Jessamine Ion, kuvassa taitaa olla jokin puoliveriori, mutta tuo ilme on niin sopiva täysiveriselle, että saa luvan mennä. Tuossa ilmeessä on tosiaan rohkeutta ja sellaista tyyntä itsevarmuutta, tähän verrattuna monet puoliveriset näyttävät joko pikkunäteiltä tai uhoavilta (oriit varsinkin).
- xx-ori Viscount Ion, myös täst paistaa kauas, että kyse on täysiverisestä. Rakennehan on ratsulle ihan ok, lautanen on vähän lyhyt ja jyrkkä ja lapakin voisi olla hieman viistompi. Mutta ilme ja olemus ovat täysiverisen, ei tuo kuva kelpaisi puoliveriselle.
- myös tässä kuvassa näkyy hyvin tuo pään ilme ja pää muutenkin, miten kuiva se on

Ei kommentteja: