tiistaina, marraskuuta 03, 2009

Uusi arabisuku

Kun ryhdytään keksimään hevosia, niin keksitään sitten kunnolla, se on meidän motto (yksi niistä monista). Niinpä nytkin haluan esitellä meidän uuden arabi"perheen", siis ori Al Mazud GA:n ja sen sisaren Al Zahia GA:n sekä näiden suvun. Kaikki siis aivan uusia tuontihevosia.

Juttu lähti siitä, kun Gin totesi arabien verilinjoja koskevassa blogitekstissään sen kylmän faktan, että meillä on kovin vähän venäläisen linjan arabeja ja vielä vähemmän sekä englantilaisia että espanjalaisia, mutta että varsinkin venäläisten vähyys keljuttaa. Tämä on nyt pieni parannuskeino siihen, saimme kerralla 4 uutta suvutonta venäläistä jälkeläisineen ja kaksi espanjalaista sekä kaksi englantilaista varsoineen.

Toisin kuin yleensä, tällä kertaa yritimme hieman etsiä kuvia sen mukaan, miltä kuvittelemme eri linjojen edustajien näyttävän. Emme onnistuneet mitenkään sataprosenttisesti ja verilinjoihin paremmin perehtyneet arabi-ihmiset todennäköisesti nauravat itsensä tärviölle. Jotenkin vain se kuvien etsiminen oli vaikeata. Englantilaisten ja venäläisten kohdalla meillä oli kohtuullisen selkeä visio siitä, miltä niiden tulisi näyttää, mutta sihen mielikuvaan sopivia kuvia löytyi erittäin nihkeästi.
Venäläisten kuvista olen tyytyväinen ainoastaan Korelin, Poslovitsan ja Povstanetsin kuviin, muissa on sitten enemmän sellaisia wannabe-venäläisiä. Kaikille kolmelle englantilaiselle löytyi mielestäni kohtuullisen kelvolliset kuvat.
Espanjalainen verilinja sen sijaan on vaikea, koska kummallakaan meistä ei ole lopulta kovin selkeätä kuvaa siitä, millaiselta espanjalaisen tulisi todella näyttää. Lukuunottamatta suuria, kauniita silmiä. Niinpä meidän espanjalaisten kuvat ovatkin sitten ihan mitä sattuu. Yucaza menisi varmasti aika vakuuttavasta egyptiläisestä.

Ei kommentteja: