maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Vippos-tiedotus

Gin kirjoitti jokin aika sitten Vippoksen paluusta, jota me kaksi olemme orkestroimassa täyttä päätä. Tänään lähti lehden tekoon halukkaiksi ilmoittautuneille ihmisille ensimmäinen Vippos-tiedotus, jossa kerrotaan vähän perusasioita siitä, miten me nyt aiomme Vipposta luotsata ainakin aluksi eteenpäin. Ja mikä tärkeintä: ensimmäiseen numeroon tulevat artikkelit tulisi lähettää meille 1.11. mennessä, niin saadaan lehti julkaistua luultavasti marraskuun puolivälissä. Siihen editointiin varmasti menee oma aikansa, joten ihan marraskuun alkuun emme lehteä siis lupaa.
Tuossa sivussa on kysely kirjoittamishalukkuudesta Vippokseen ja moni lupailisi kirjoittaa ainakin satunnaisesti. Jos ette ole ilmoittaneet meille sähköpostiosoitettanne, tehkää se nyt, niin saatte tekin oman Vippos-postinne nyt ja myös jatkossa. Postituslistalla oleminen ei sido teitä mihinkään ja siltä pääsee aina pois, jos siltä tuntuu. Jos haluatte joskus jonkin yksittäisen artikkelin kirjoittaa, ei se edellytä sitä että teidän pitäisi olla postituslistalla, artikkeleita voi meille lähetellä milloin vain. Osoite on vanha tuttu vtionic@gmail.com.

Liitän kuitenkin tuon ensimmäisen Vippos-postin tähänkin:
Hei kaikki vastaanottajat!
Saatte tämän sähköpostin siksi, että olette jossain menneet puhumaan ohi suunne ja lupaamaan että voisitte ainakin ehkä satunnaisesti avittaa virtuaalilehti Vippoksen kanssa.
Tämä on ensimmäinen tiedotusposti lehden tekijöille. Tarkoitus olisi saada ensimmäinen Vippoksen numero ilmestymään joko ensi marraskuussa tai viimeistään joulukuun alussa ja jatkaa siitä kahden kuukauden välein ilmestyvällä lehdellä. Minä ja S vastaamme toistaiseksi jonkinlaisen ulkoasun kyhäämisestä ja ainakin aluksi lehti tulee majailemaan hevosmaailma.netin palvelimella.

Ensimmäiseen numeroon tulevien artikkelien tulisi olla lähetettynä meille kolmen viikon kuluttua eli 1.11. Olisi kiva jos lähettäisitte ainakin meille päätoimittajille artikkelinne otsikon etukäteen, jos teillä on aihe valmiina. Monen kanssa onkin keskusteltu jo sopivista aiheista, mutta varmistakaa ne vielä, niin tiedämme mitä lehteen on tulossa.

Palstanpitäjiäkin kaivattaisiin. Suunnitelmissa on ainakin laukkapalsta, ravipalsta, talli-/hevosesittelyjä, harrastajien haastattelupalsta, jonkin tallin päiväkirjapalsta, sarja vanhoista, legendaarisista kasvattajista sekä Stinan quarter-palsta. Omia ideoitaan saa esittää palstan aiheeksi ja muutamalle palstalle voisi ottaa peräti kaksikin pitäjää, jotka kirjoittavat vuorotellen.

Artikkelit voitte lähettää tähän osoitteeseen, olisi kiva jos otsikoisitte postinne Vippos-jotain, niin tiedämme mitä posti koskee. Olkaa kilttejä ja lähettäkää artikkelinne ihan pelkkänä tekstinä, ei mieluusti edes liitetiedostona. Me editoimme artikkelit sopivaan muotoon, teidän ei periaatteessa tarvitse siis pitää huolta muusta kuin kappalejaosta. Jos haluatte (ja ihan suositeltavaakin on) merkitkää artikkeleihinne ingressit ja väliotsikot. Erityistä oikolukua emme tee artikkeleille toistaiseksi, korjaamme artikkeleista toki vastaankävelevät kirjoitusvirheet ja saatamme muuten muokata sitä sujuvampaan suuntaan. Jos teemme isoja muutoksia tekstiin, lähetämme sen ennen julkaisua kirjoittajalle hyväksyttäväksi ja jos tuntuu siltä, että olemme ihan jyränneet sinun artikkelisi, voit ilman muuta kieltää meitä julkaisemasta muokattua versiota (emme kyllä välttämättä julkaise sitä alkuperäistä siinä tapauksessa).

Kuvituksen tarjoajia on joukossa pari kappaletta. Teiltä haluaisin vastauksia siihen mitä kuvia voi käyttää, mistä niitä löytyy, miten saa muokata, millaiset tekijänoikeusmerkinnät haluatte kuviinne ja mitä muita ehtoja haluatte sille, että Vippokseen saisi teidän kuvianne.

Jos ette tunne kuuluvanne tälle listalle ettekä halua jatkossa osallistua Vippoksen tekemiseen tai haluatte saada nämä Vippos-postit johonkin toiseen osoitteeseen, niin laittakaa ilmoitusta tulemaan.

Ei kommentteja: