sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2012

Rotuäänestyksen tulokset

Tuossa oikeassa reunassa roikkui pari viikkoa kysely siitä, mitä rotua meidän pitäisi kasvattaa nykyistä enemmän. Lista oli tosi sekalainen, siinä oli vaikka mitä rotuja valittu. Äänestäjiä oli 56 kappaletta ja sai valita useamman kuin yhden vaihtoehdon.

Tulokset näyttävät tältä:
Welshit 21 ääntä
Clevelandinruunikko 19 ääntä
Angloarabi 13 ääntä
Lusitano 13 ääntä
Amerikanponi 13 ääntä
Dartmoorinponi 13 ääntä
Perchenhevonen 13 ääntä
Irlannintyöhevonen 12 ääntä
Hackney 12 ääntä
Englantilainen täysiverinen 11 ääntä
Missourinfoxtrotter 10 ääntä
National Show Horse 9 ääntä
Huzul 8 ääntä
Pottockponi 3 ääntä

Welshien voitto ei ole yllätys, sen sijaan yllätys on se, että cleveland roikkui pitkän aikaa johdossa tai ainakin tasaäänissä welshien kanssa ja lopulta sijoittui kakkoseksi. Haluavatko lukijat todella clevelandeja? Miksi ihmeessä? Tai no siis tiedän toki itsekin että miksi, kyseessä on todella hieno rotu, aivan mahtava. Mutta kun se ei ole koskaan ollut virtuaalimaailmassa suosittu eikä siitä puhuta edes ikinä.

Kolmannella sijalla onkin sitten monta erilaista rotua 13 äänellä, angloarabi, lusitano, amerikanponi, dartmoor ja perche. Dartmoorista ja perchestä voisin ainakin sanoa ihan samaa kuin clevelandista yllä. Ehkä myös lusitanosta ja amerikanponistakin.

Hackneyn 12 ääntä häkellyttää täysin. Eihän meillä ole koskaan edes ollut hackneyita! Ja sitten englantilainen täysiverinen sai vain 11 ääntä.

Vihjaisin jossain yhteydessä, että äänestystuloksella saattaa olla jonkinlaista vaikutusta meidän kasvatustoimintaan. Ehkä se oli hieman liioittelua, koska jokainen noista roduista on kieltämättä sellainen, että kiinnostaa ja suunnitelmissa (olenhan maininnut sen meidän suunnitelmalistan, jolla on pituutta noin 2,3 kilometriä?) olisi näitäkin rotuja hommata Ioniciin ja mahdollisesti vaikka jonkinlaista kasvatustoimintaakin.

Seuraavassakin kyselyssä taidan udella ihmisten rotutoiveita...

Ei kommentteja: