keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2015

Mitä virtuaalimaailma tarvitsee, osa 2

Virginia kirjoitti jo vuonna 2008 listan siitä, mitä virtuaalimaailma tarvitsee. Lista on edelleen hyvin ajankohtainen ja paikkaansa pitävä, vaikkakin pahimmasta ulkoasujen palvonnasta ollaan päästy eroon, mutta tilalle on tullut laatisten palvonta. Aihe on kuitenkin ollut tapetilla ht.netissä silloin tällöin pitkin tätä vuotta, joten ajattelin, että tuosta voisi kirjoittaa oman versioni.


MITÄ VIRTUAALIMAAILMA TARVITSEE? (Virginian listan lisäksi)

1. Pitkäjänteisyyttä
Gin sen sanoi: lopettavia talleja ei tarvita. Ensimmäisten vastoinkäymisten ei kannata antaa lannistaa, hyvin harvoin kukaan on saavuttanut minkäänlaista suosiota tai menestystä nopeasti. Lisäksi ne ovat kovin helposti katoavia asioita.

2. Vastuuta lopettaessa
Totta kai joskus, tai useinkin, käy niin että virtuaaliharrastus ei vain jaksa kiinnostaa. Omaa juttua ei löydy, muu elämä vie liikaa aikaa, löytyy jokin kiinnostavampi harrastus, tai tapahtuu jotain yllättävää. Se on luonnollista. Vastuuta kaivataan kuitenkin siinä kohtaa lopettajalta: älä hukkaa niitä hevosten sivuja! Sinä ehkä lähdet virtuaalimaailmasta ja ajattelet, että ei niillä väliä ole, leikkiähän tämä vain on. Virtuaalimaailmaan jää kuitenkin harrastajia sinunkin jälkeesi ja todennäköisesti jollekin on väliä niillä hevosilla, joita sinulla on ollut. Kyllä, leikkiähän tämä vain, totta, mutta leikkiminen on aina kivempaa jos lelut ovat ehjiä. Älä siis ole se ääliö, joka ne rikkoo hiekkalaatikolta lähtiessään.
Ohjeita sivujen tallessa pitämiseen löytyy blogipostauksesta Näin pidät hevoseen sivut tallessa.

3. Käytöstapoja
Tämä on lähinnä ht.netin ongelma ja periaatteessa aiheesta on turha räksyttää, koska eiväthän anonyymihuutelijat kuuntele, kun he voivat sieltä viivanickiensä takaa huudella mitä sattuu. Mutta joka tapauksessa käytöstavat olisivat ihan kiva juttu, tai ainakin se, että ennen ilkeän kommentin laukomista miettisi vielä kerran, onko se nyt ihan välttämätöntä ja palveleeko se yhtään mitään tarkoitusta. Kannattaa myös muistaa se, että vaikka joku ihminen hoitaisi jotain vastuutehtävää, ei se tarkoita, että hän on vapaata riistaa ihan kaikelle paskanheitolle.

4. Hevoskauppaa
Blogipostaus Hevoskaupan merkitys virtuaalimaailmassa kertoo asiasta kaiken tarpeellisen. Tuon tekstin perusteella väitän, että kaikki mikä millään tavoin rajoittaa hevosten myyntiä ja ostamista, on pahasta.


Tarkemmin ajatellen, koko tämän listan voisi tiivistää yhteen sanaan: yhteisöllisyys. Virtuaalihevostelu on yhteisöllinen harrastus, kukaan ei tee tätä yksin, itselleen, omassa kuplassaan. Joka muuta väittää, joko valehtelee, ei tajua, tai ei varsinaisesti harrasta virtuaalihevosia. Kaikessa tekemisessä pitäisi siis ottaa edes jollain tavoin huomioon muut harrastajat.

– S

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä, leikkiähän tämä vain, totta, mutta leikkiminen on aina kivempaa jos lelut ovat ehjiä. Älä siis ole se ääliö, joka ne rikkoo hiekkalaatikolta lähtiessään."

TÄMÄ!