sunnuntaina, kesäkuuta 21, 2015

Kenen kasvatteja meillä on eniten?

Tämä(kin) idea on pöllitty suoraan ht.netistä, jossa tovi sitten kyseltiin, kenen kasvatteja kukin omistaa eniten. Pari oli maininnut Ionicinkin, mistä olen ylpeä: on kiva että meidän hevoset kelpaavat muille ja että niitä ostetaan välillä useampiakin.

Päätin sitten laskea, mitä kasvattajanimiä Ionicista löytyy eniten. Ylivoimaisesti suurin osa on tietysti omia kasvatteja (Ion, Ionin, myös Pink) ja tuonteja (GA tai ei tunnusta), löysin vain 125 hevosta, joilla oli jonkin muun kasvattajan tunnus. Toki joukossa on muutamia hevosia, jotka ovat muiden kasvattamia, mutta joilla ei ole erityistä kasvattajatunnusta nimessään. Näitä en laskenut erityisesti mukaan mihinkään, hevosmäärän takia keskityin vain listaamaan kasvattajanimet.

Kärkipaikkaa pitää hieman yllättävästi Arcadia, meillä on tällä hetkellä hengissä 8 Arcadia-alkuista morgania. Ne ovat meidän morgan-lauman selkäranka ja tärkeitä hevosia, vaikka morgan ei rotuna olekaan sieltä merkittävimmästä päästä Ionicissa.

Jaetulla kakkossijalla on Nouvion, jossa vastikään kävin shoppailemassa ensimmäistä kertaa ja mukaan tarttui heti peräti 6 hevosta useista eri roduista.
Toinen kuuden kasvatin talli on muinainen Djoehem, jonka vanhoja kasvatteja tallista löytyy vielä, koska en ole raaskinut lopettaakaan niitä. Djoehemilaiset lienevät syntyneet vuosina 2008-09, joten ne ovat jo vanhoja, mutta arvokkaita jalostushevosia.

Neljä kasvattia meille on eksynyt Picarista (of Picar) ja Douglasvillestä (Douglas ja DV).

Sitten vähäisempiä määriä löytyy monelta, monelta eri kasvattajalta.

3 kasvattia
– MET
– de Poemé/Poem's
– Suprant
– al Najya
– of Swildie
– RWR/RW'
– Trze
– DD
– Malibu
– Vien

2 kasvattia
– Crayon
– Vegas
– Zeni
– Daydream
– Quiero's
– frá Teigaholti
– frá Syndur
– Knox
– VF
– Dom
– Duren
– fra Bakke
– BRA
– Breezy
– MCF
– Dawn
– Lai'e
– Pencalow

1 kasvatti
– O'Kalasz
– Dusk
– Eucarya
– Oldsfell's
– Oldfinion
– Solo
– Mean
– WK
– J
– Demo's
– Lumen
– Ring
– BER
– LAC
– Tijuana's
– 'If
– Ce's
– HE
– KTN
– Eton
– JDB
– Poniniemen
– HAR
– B
– Aelwen
– Criallt
– Gwalch
– Llygedyn
– Mewian
– Cwnantcol
– Cedion
– 2782

No, mitä näistä tuloksista voisi päätellä? Ainakin sen, että meillä on surkean vähän muualta ostettuja hevosia. Toisaalta se ei ole järin suuri uutinen, olen kovin laiska ostamaan yhtään mitään, se on niin vaivalloista olevinaan. Luvut toki eivät anna välttämättä kovin realistista kuvaa, sehän on vain tietyn päivän tilanne. Viime aikoina monen rodun kohdalla on tehty vanhempien hevosten karsintaa ja siinä on mennyt kuoppaan muualta ostettuja hevosiakin.

Toisaalta lista paljastaa sen, että hevosia on tullut ostettua monipuolisesti eri talleilta. Tietenkin näin on kun rotuja on meillä niin paljon. Minun pitää ostaa yhden rodun edustaja kasvattajalta X, toisen rodun edustaja kasvattajalta Y, ja kolmannen kasvattajalta Z.

Jos minun pitäisi arvata, keneltä tai mistä Ioniciin on vuosien saatossa hankittu eniten hevosia, veikkaisin Kerppaa ja hänen tallejaan. Syy on yksinkertainen: parhaimmillaan Kerpalla oli samanlainen suurtalli kuin Ionic ja rotuvalikoimassakin oli paljon yhteneväisyyksiä. Hevosten myynti puolin ja toisin oli vilkasta.
Osin sama koskee Christa W:n kasvattajatunnuksia (Arcadia, Trze, Lai'e, Malibu), häneltäkin löytyi monen eri sortin tallia ja hevosta, ja koska hän kasvatti paljon ja myi kasvatteja kohtuullisilla myyntiehdoilla, niitä kerääntyi meille aika paljon. Ja vastavuoroisesti meidän hevosia päätyi Christa W:n talleille.

– S

Ei kommentteja: