sunnuntaina, lokakuuta 04, 2015

Esittelyssä kuukauden valinnat

Tällä kertaa kuukauden valinnat ovat seuraavat:
– connemara-ori Breezy Belenos
– tersk-tamma Iveta Ion
Alegre


Breezy Belenos on suhteellisen uusi hankinta meidän connemara-laumaan, tuli meille keväällä. Connemarojen jalostusta olisi tarkoitus jatkaa, mutta vain muutaman ostohevosen voimin se ei kauas lennä. Niinpä olen ollut tässä ostokannalla connujen suhteen, Belenos oli ensimmäinen, nyt myöhemmin on tullut yksi tamma Nouvionista ja aivan viimeisimpänä kolme ponia Aidasta.

Belenosin suvusta en osaa sanoa sitä enkä tätä, koska en ole erityisesti perehtynyt connemara-sukuihin. Tärkeämpää on se, että suku sopii meidän tammoille ja sen se tekee. Ja kun noista väreistä on viime aikoina ollut puhetta, niin vastustin kiusausta tehdä oriista ruunivoikko, vaikka se olisi suvun perusteella ollut hyvinkin mahdollista. No, syy tähän toki oli se, että varastosta löytyi komea ruunikko-oriin kuva ja se piti saada käyttöön...


Iveta on yksi kymmenistä tersk-lauman harminkappaleista: vanha, pitkäsukuinen hevonen, jolle pitäisi äkkiä löytää jostain sulhanen tai pari, jotta se saisi tehtyä pari varsaa ja sitten sen voisi kuopata. Vaan kun se suku on niin pitkä, että sen oriin löytäminen ei ole ihan helppo projekti ja moni on liian likeistä sukuakin.

Ivetan suku on siis vaikea, mutta hieno. Kun sukua tonkii sinne 5. polven taakse, sieltä löytyvät ainakin lähes kaikki terskien vanhimmat nimet: Dopiza, Slathan, Alexandra, Issabeau, ja Stella. Se ei olisi mahdollista lainkaan ilman Katjan kasvattamaa ori Zenithiä ja paria zenilästä tammaa, jotka Virginia osti Ioniciin vuonna 2004.


Alegre on ollut olemassa jo iät ja ajat, puhutaan ymmärtääkseni ainakin muutamasta vuodesta. Nykyinen foorumi on perustettu vuonna 2013, mutta minulla on kutina, että se olisi vaihtanut paikkaa. En tiedä, mutta vuonna 2013 perustettunakin se hakkaa monet tallit iässä mennen tullen. Onhan noita erilaisia tuonti- ja myyntifoorumeita ollut useitakin vuosien mittaan, mutta harva on ollut suosittu tai pitkäikäinen. Alegre on siis pitkäikäinen ja ilmeisesti ainakin jossain määrin suosittu, kun kerran on pysynyt pystyssä. (EDIT: Alegren historia virtuaalimaailmassa on pidempi kuin Ionicin tai edes Virginian. Repikää siitä! Lisää aiheesta löytyy Alegren blogista)

Itse suhtaudun yleensä muiden tuomiin hevosiin varauksella, hyvin helposti käy niin että jokin hevosessa ei miellytä, yleensä nimi, joka ei mielestäni ole rodulle sopiva. Myönnettävä on, että osalla Alegrenkin tuontihevosista on sama vika, mutta koska valikoimaa riittää suvuttomien puolella melkoisesti, ei ongelman pitäisi olla ylipääsemätön.

Mutta parastahan Alegressa nykyään on se, että se myy myös suvullisia hevosia. Joukossa on lopettaneilta talleilta saatuja helmiä, toisinaan vanhasukuisia hevosia, usein varsin tuntemattomia sukuja löytyy, ja mikä parasta, rotuvalikoimassa riittää! Voin kehua ostaneeni sieltä jo yhden djoehemiläisen (!) gidran-oriin, kolmipolvisen kladrub-tamman ja tällä hetkellä on vetämässä hackneyponin ostopyyntö. Tähtäimessä on vielä ainakin yksi shagya, ehkä toinen kladrub, muutama puoliverinen, jokunen welsh, ja jos saisi ekan vuonohevosenkin Ioniciin. Ymmärtänette pointin.

Ostaminen Alegresta on mahdollisimman helppoa: vaatimuksia ei ole sen lisäksi että ilmoittaa sivut ja rekisteröityjen kohdalla myös oman VRL-tunnuksensa. Tämänkin voi tehdä foorumissa, ei tarvitse siis edes sähköpostia kaivaa auki. Suositeltava paikka kaikille.

–S

Ei kommentteja: