sunnuntaina, marraskuuta 22, 2015

Analyysiä viime kuun postauksista

Tuossa oikealla puolella oli tovi sitten taas kysely siitä, mistä viime kuun blogipostauksesta lukijat ovat pitäneet. Samanlaisia kyselyitähän on ollut jo monen kuukauden ajan, mutta yleensä en ole ottanut niistä tuloksia talteen.

Tällä kertaa lokakuun postauksista annettiin 16 ääntä ja äänet jakautuivat seuraavasti:
1. 4 ääntä: Puoliveristen nimeämistavat
2. 3 ääntä: Esiottelyssä kuukauden valinnat, Muistosivujen anatomia, Arvioi sukupuolileima, Väritermistö ja sen muuttuminen

Tykätyimmästä postauksesta en ollut yllättynyt, koskettaahan puoliverisiin liittyvä aihe monia harrastajia, ja hevosten nimeämiseen törmäävät lähestulkoon kaikki virtuaalihevostelijat. Molemmat siis tärkeitä asioita monelle, joten ei ihme, jos teksti sai suosiota. Tällaista listaa en ole aiemmin nähnyt suomenkielisenä tai virtuaalimaailmassa yleisestikään, enkä oikeastaan missään muuallakaan näin kattavana. Ehkä tuo postaus tuli siis tarpeeseen ja monelle hyötykäyttöön.

Sen sijaan se oli yllätys, että kuukauden valintojen esittelyt saivat kolmekin ääntä. Oman näppituntumani perusteella se postaus on harvoin erityisen suosittu, osin se varmaan johtuu siitä, että se on sellainen joka kuukausi toistuva postaus eikä yleensä tarjoa hirveästi mitään erityistä tietoa, joka olisi kiinnostavaa tai uutta. Nyt kiinnostaisikin tietää tätä äänestäneiltä, että mikä lokakuun valintojen esittelyssä oli niin mielenkiintoista, että mielestänne se oli kiinnostavin postaus (toivottavasti ei siksi, että kaikki muut olivat vielä epäkiinnostavampia... Mutta jos näin oli, niin kertokaa toki!).

Muistosivujen anatomia -postauksen osasin arvata saavan ääniä, sekin on sellainen asia, mikä koskettaa useimpia harrastajia. Asiaa on käsitelty melko vähän meidän blogissa tai muuallakaan, vaikka idean sainkin ht.netin topikista. Toki tällaisissa postauksissa on aina "vaarana" se, että esitän niissä omia mielipiteitäni ja paljolti kaikenlaisia mutu-heittoja, joista eivät muut lukijat ole välttämättä lainkaan samaa mieltä. Toisaalta eihän se ole sinänsä "vaara" eikä ongelma, ei minun kanssa samaa mieltä tarvitse olla ja keskustelua tästäkin aiheesta olisi kiva käydä.

Sukupuolileiman arviointi -postaus oli vähän pettymys, kun siihen ei tullut keneltäkään minkäänlaista kommenttia. Siihen nähden postauksen saamat 3 ääntä tuntuvat ylimitoitetulta, eihän se ole kuin läjä kuvia!

Yleiset väripostaukset ovat yleensä olleet melko suosittuja, mutta sen sijaan terminologia-asiat ovat usein sellaisia, että niitä harvoin pohditaan. Tässä en puhu pelkästään virtuaalimaailmasta tai edes hevosista vaan ihan yleisestikin näin tuntuu olevan! Perustan väitteeni muutaman vuoden työkokemukseen teknisenä kirjoittajana erilaisissa projekteissa. Tosin jos virtuaalimaailmassa puljaa harvinaisempien värien kanssa, joutuu kyllä väistämättä miettimään että miksi sitä hevosen väriä nyt nimittää.

Entäs sitten nuo kokonaan ilman ääniä jääneet postaukset, kuukauden hevosmyynti, moriesianin esittely, ja tennesseenwalkerien värilistaus? Voin väittää, ettei ollut juurikaan yllätys, että nämä jäivät kokonaan ilman ääniä. Myyntipostaus on joka tapauksessa sellaista "täytemateriaalia", tulee joka kuukausi eikä sinällään sisällä mitään varsinaista tietoa mistään.
Moriesianin tilanne noin yleisesti tuli kerrottua siinä postauksessa itsessään: rotu kiinnostaa harvaa, jos ketään, ja sitä on virtuaalimaailmassa vähän, lähinnä vain meillä. Ihmekös sitten, jos rotuesittelykään ei kiinnosta.
Tennesseenwalkerien väriesittelyn olisi ehkä voinut arvella kiinnostavan muita värifriikkejä, mutta toisaalta tuossa nyt esiteltiin varsinaista väriasiaa kovin vähän.

En nyt väitä, että äänestystulokset vaikuttaisivat suoraan siihen, millaista materiaalia kirjoitan blogiin, mutta kyllä aina se varsinkin jää mieleen, jos jokin yllättävä postaus on ollut erityisen pidetty tai toisaalta ei tunnu kiinnostavan ketään. Tosin tällä hetkellä aivot ovat kroonisesti niin tyhjät, että jos saan jonkin idean, siitä on päkistettävä teksti pihalle, riippumatta siitä arvelenko sen kiinnostavan ketään vai en. Ja joulukalenteria on muuten sitten turha odotella tänä vuonna (tai ehkä sitten jos tarjoatte 24 otsikkoa valmiiksi ja mielellään vähän taustoitustakin niihin).

– S

Ei kommentteja: