lauantaina, heinäkuuta 23, 2016

Meidän hevosten mukaan nimetyt LJ-preppilähdöt, osa 1

Laukkapuolella järjestetään joka CAS-vuoden lopulla kaikille ryhmille arvokilpailut, joihin voivat osallistua vain ne hevoset, jotka ovat saaneet osallistumisoikeuden sijoittumalla vuoden aikana järjestetyissä preppilähdöissä. Preppilähdöt jo itsessään ovat arvokilpailuita ja sinänsä arvokkaita. Osa preppilähdöistä on nimetty reaalimaailman esimerkin mukaan, mutta osa lähdöistä on saanut nimensä virtuaalimaailmassa vaikuttaneiden laukkahevosten mukaan.

Ilahduttavinta on se, että preppilähtöjen listaan on päätynyt useita meiltä lähtöisin olevia nimiä. Ajattelin näin kesän kunniaksi esitellä meidän "julkkikset". Ensimmäisenä vuorossa on ykkösryhmä ja Breeders' Cupin prepit.


Pink Calamity Jane Stakes
Nimetty tamma Pink Calamity Janen mukaan
G1, 2000m (10F), nurmi, BC Filly & Mare Turf prep

Calamity Jane oli meidän kolmivuotiskomeetta. Se syntyi CAS27, sen isä oli G2-tasolla voittanut Val De Uriel GA ja emä oli Jane Scot GA, jolla on muutama sijoitus maideneista, mutta se ei koskaan päässyt eteenpäin. Ihan tyypillinen Pinkin kasvatti siis.
Se aloitti meidän stayereiden tapaan kilpailemisen vasta kolmivuotiaana, ja heti kolmivuotiskauden statistiikka oli suorastaan järkyttävän hyvä 6: 5-0-0-1. Kauden kruunasi BC Filly & Mare Turfin voitto ja 900.000 virtuaalieuron rahat. Kauden kokonaisvoittosumma nousi 1.149.400 virtuaalieuroon, se on varmasti suurimpia summia, mitä yksikään pinkkiläinen on yhdessä CAS-vuodessa koskaan tienannut.

Harmi kyllä, menestys ei jatkunut vanhempana. Jo heti nelivuotiaana alkoi tuloslista näyttää heikommalta ja vaikka Jane olikin aiemman voittonsa perusteella prepannut BC Filly & Mare Turfiin myös seuraavalle vuodelle, tuloksena toisesta kerrasta oli sija 4/4. Viisivuotiaana se sentään vielä voitti G1 Gulfstream Park Turf Stakes (BC Turf prep), mutta BC Turfin sijoitus oli vaatimaton 3/4. Kuusivuotiaanakin se olisi ollut kelvollinen osallistumaan BC Turfiin sijoituttuaan neljänneksi G1 Crown's Platessa, mutta se ei neljättä kertaa enää osallistunut BC-lähtöihin. Statistiikat koko uralta olivat G1, 24: 7-2-1-5, vs. 3.543.900v€.

Jane lähti kisauran loputtua Sasnakiin siitostammaksi. Sivujensa mukaan se on pari varsaa jättänyt, vanhempi on G3-voittaja, nuorempi ilmeisesti kisaamaton.


Graham Greene GA Stakes
Nimetty ori Graham Greene GA:n mukaan
G2, 3000m (15F), hiekka, BC Marathon prep

Graham Greene GA oli meille keksitty suvuton pitkien matkojen juoksija. Se aloitti kolmivuotiaana melko vaatimattomasti, mutta nelivuotiskaudella se näytti kaikille närhen munat statistiikalla 8: 6-1-1-0. Se voitti kaksi BC Marathonin preppiä, G3 Agave Stakesin ja G3 Xtended GA Handicapin.
Myös nelivuotiskausi alkoi terävästi, kaksi voittoa ja yksi kakkossija Sim Stayer Challengen lähdöistä. Näiden avulla se voitti SSC-sarjan ja kuittasi siitä 400.000 virtuaalieuroa. Sitten tapahtui jotain ja häntäpään sijat alkoivat olla yleinen näky kisakalenterissa. Graham ilmoitettiin vielä kertaalleen BC Marathonille siinä toivossa, että jospa vanhoilla statistiikoilla voisi pärjätä vielä vähän, mutta eipä se onnistunut. Kuitenkin statistiikka G1, 24: 8-2-4-2 ja yli neljä ja puoli miljoonaa virtuaalieuroa ovat sellainen saavutus, että kyllä maahantuoja ja kilpailuttaja jaksaa olla ylpeä niistä.

Grahamkin päätyi kisauransa jälkeen Sasnakiin ja on jättänyt useita erittäin hienoja varsoja. Jos nyt oikein katsoin, yksikään niistä ei ole vielä seurannut isänsä jälkiä BC Marathonin voittajaringissä.


Xtended GA Handicap
Nimetty ori Xtended GA:n mukaan
G3, 2400m (12F), hiekka, BC Marathon prep

Xtended tuli Pinkkiin nelivuotiaana ja jo heti sinä vuonna se starttasi statistiikoilla 4: 3-0-1-0. Viisivuotiaana voittoputki jatkui, aluksi Pinkin, sitten Prismaticin nimissä, se nimittäin myytiin meiltä pois kilpailuikäisenä ja uuden omistajan nimissä se saavutti suurimmat arvokilpailuvoittonsa, se nimittäin korjasi nimiinsä G2 Fifth Third Elkhorn Stakesin ja ja G1 SJ Ecru Conspiracyn. Ori oli stayeri ja kilpaili pääsääntöisesti 2300-2600 metrin matkoilla.

Xtended on siitä erikoinen näin BC-preppien "nimikkona", sillä se ei tiettävästi ole itse osallistunut koskaan sen paremmin BC Marathoniin kuin mihinkään muuhunkaan BC-lähtöön. Viisivuotiaana se preppasi kyllä BC Turfiin, SJ Ecru Conspiracy on sen preppilähtö, muttei kisakalenterinsa mukaan osallistunut siihen. Viis siitä, oriin statistiikat ovat komeaakin komeammat G1, 8: 6-1-1-0.

Kisauran jälkeen Xtended jäi Prismaticiin ja jätti muutaman varsan. Varsoista löytyy menestyksekkäitä yksilöitä, Luxor Feig oli nelivuotiaana toinen BC Marathonissa. Toinen varsa, ori Xtreme Feig on ollut paitsi menestyksekäs laukkahevonen, myös erinomainen siitosori. Sen varsoista löytyy ainakin kaksi eri BC-lähtöjen voittajaa, ori Xtra Bold SNAK (CAS35 BC Turf Mile) ja ori Mister X Feig (CAS31 BC Classic).


Pink Never Again Stakes
Nimetty ori Pink Never Againin mukaan
G1, 1400m (7F), hiekka, BC Sprint prep

Pink Never Again syntyi CAS23 Pinkin kolmannessa ikäluokassa. Sen vanhemmat olivat niitä suvuttomia pinkkiläisiä, jotka olivat jääneet käsiin vuoden 2011 tauon alkaessa. Kummallakaan ei ole minkäänlaista menestystä laukkaradoilla, mutta emä Neva Eva GA osoittautui ihan kelvolliseksi periyttäjäksi (tästä on blogattukin: Esittelyssä siitostamma Neva Eva GA xx), Never Again on sen varsoista ensimmäinen ja paras.

Never oli lupaava jo heti kaksivuotiaana. Se voitti ensimmäisen starttinsa, allowance hoitui kahdella startilla, samoin G3. Kaksivuotiskauden statistiikka on 6: 3-0-2-0 ja muina meriitteinä voitto G3 Cool Patriot Sprintistä ja kolmossija G2 Gran Premio Mijas Sunrisesta.

Kolmivuotiskauden pari ekaa starttia eivät menneet ihan putkeen, mutta sitten alkoi tapahtua: G2:n voitto Escanorissa, kakkossija G2 Woody Stephens Breeders' Cup Stakesissa (BC Sprint prep), voitto G2 True North Handicapissa, neljäs sija G1 Storm Maker Memorialissa, toinen G2-lähdön voitto, voitto G1 Carter Handicapissa (BC Sprint prep tämäkin) ja kauden päälähdön BC Sprint prepin kakkossija. Kiitos vain ja 900.000 virtuaalieuroa rahaakin se kuittasi.

Nelivuotiskausi alkoi terävästi G2-lähdön kakkossijalla ja loppukauden startit päättyivät kaikki voittoon: G1 Hatit Golden Shaheen, G3 Cool Patrol VFU Stakes, G1 Elliot VFU Stakes, ja kirsikkana kakun päällä G1 BC Sprint. Lukemiin G1, 22: 11-4-3-1 on hyvä päättää erään menestyksekkäimmän Pink-kasvatin ura.

Never lähti sekin Sasnakiin siitosoriiksi ja varsalistalta löytyy useampiakin grade-voittajia, arvokisamenestystäkin on tipahdellut.


Pink Discreet Stakes
Nimetty ori Pink Discreetin mukaan
G1, 1700m (8,5F), nurmi, BC Turf Mile prep

Discreet syntyi CAS27. Sen molemmat vanhemmat ovat mailereita/semistayereita, erikoistuneet suunnilleen 1600-1900 metrin matkoille ja niin on Discreet itsekin. Isä Ihavethelooks GA voitti G3-tasolla ja sen statistiikka on ihan mukava 7: 3-1-0-2. En tiedä mihin asti sen rahkeet olisivat riittäneet, jos meidän taukoilu ei olisi katkaissut uraa. Emä Join The Jury GA voitti maidenin ja allowancen kolmivuotiaana, kehnosti menneen kaksivuotiskauden jälkeen. Senkin ura jäi kesken, samasta syystä.

Discreet aloitti kilpailemisen kaksivuotiaana eikä lainkaan huonommin, statistiikoiksi siltä kaudelta tuli G2, 6: 4-1-0-1, rahaa yli 800.000v€, G3 Bloodkiss Feig Handicapin voitto, G2 Juvenile Stayer Cupin kakkossija ja G2 Breeders' Cup Juvenile Turfin voitto. Emme olisi voineet olla ylpeämpiä!

Kolmivuotiaana se preppasi heti BC Turf Mileen ja Triple Crowniin. TC:ssä se osallistui vain kahteen ensimmäiseen osalähtöön, Kentucky Derbyyn ja Preakness Stakesiin, mutta menestys ei ollut kovin kummoista, sijoitukset olivat 5/5 ja 4/5. Rahaa toki tuli ja toisesta sijoitus, mutta viiden hevosen lähdössä se ei ole juuri meriitti. BC Turf Milessa sen sijaan tuli kakkossija, joka ilahdutti kovin.

Nelivuotiaana Discreet kilpaili vain kerran, se kävi pokkaamassa kotitallin G2-lähdöstä kakkosrahat.

Viisivuotiskaudelle lähdettiin varovaisin toivein. Pari ekaa starttia menivät kehnonlaisesti, mutta rahaa niistäkin tuli, arvokisoja kun olivat. Sitten Discreet preppasi kahteenkin otteeseen BC Turf Mileen sijoituttuaan kakkoseksi G1 Sim Duty Freessä ja sijalle 4/8 G1 Challengers' Milessa. Kausi ja ura päättyi hienoon voittoon BC Turf Milessa. Koko uran statistiikat olivat 19: 5-5-0-6 ja rahaa Discreet juoksi muhkeat 4.019.400v€, se näet sai rahaa joka ainoasta lähdöstä urallaan.

Ja hei, jos kiinnostaa siitosori, Discreet on käytettävissä. Vaikka Pink on aika kuollut, hevoset eivät ole (ellei sivuilla toisin sanota) ja Discreet astuu tammoja kyllä. Mikä vielä parempaa, se on myynnissä! Myyn sen toki vain vakavasti otettavalle laukkahevoskasvattajalle, tällaisia helmiä ei olekaan tarjolla ihan joka päivä, ei ainakaan meillä.

– S

Ei kommentteja: