sunnuntaina, syyskuuta 17, 2017

Ionicin welsh mountainit

Welsh mountainit ovat Ionicissa varsin tuore rotu, ne ovat tulleet tallille vasta nyt 2010-luvulla. Tosin ihan alkuaikoina meillä oli yksi mountain-ori, Whiten Melfyn, jota kylläkin käytettiin B- ja part bred -jalostuksessa, yhtään puhdasta mountain-varsaa se ei jättänyt ja miten olisikaan, meillä ei ollut yhtään tammaa eikä mountain ollut kasvattirotu lainkaan. Melfynillä on aika pitkä suku ja kiitos takautuvan pakastesperma-mahdollisuuden, meillä syntyy lähitulevaisuudessa mountaineja, joiden isä on Melfyn!

Melfyn kuoli 2007 ja seuraavia mountaineja saatiin odottaa viisi vuotta vuoteen 2012, jolloin ostin kaksi Paraatiponien kasvattia, ori Austin Dawnin ja tamma Aufania Dawnin. Nämä kaksi ovat meidän nykyisen mounttilauman kantaponeja. Varsinkin Aufania jätti melkoisen määrän jälkeläisiä, yhteensä 9 kappaletta, joista yksi oli tilausvarsa ja 4 puhdasta mountain-varsaa. Sekaan mahtuu kaksi part brediä (se tilausvarsa oli näistä toinen), kaksi C-sektiota ja yksi B-welshkin. Noista mountaineista yhden isä on Austin, muilla on ulkopuolinen ori isänä. Austinista jäi kaksi mountainia ja yksi C.

Olen noita mountainejakin ostellut satunnaisesti lisääkin, tällä hetkellä löytyy Adinan, Coedwigin ja Elenin kasvatteja tallista. Suosikkini on tamma KW Wynnifred, joka on nätti kuin karkki. Lisäksi sillä on kiva suku ja kiva nimi. Sukujen suhteen meillä on aika hyvä tilanne, mitään nimeä ei esiinny varsinaisesti liikaa (paitsi ehkä Austinia ja Aufaniaa) ja jalostus rullaa tällä hetkellä kivasti eteenpäin. Kuten B-sektionkin kohdalla, koko lauma polveutuu ostoponeista, mitään alusta lähtien itse kasvatettuja mountaineja meillä ei ole.

– S

Ei kommentteja: