sunnuntaina, joulukuuta 31, 2017

Parhaat blogitekstit vuonna 2017

Vuoden viimeistä päivää mennään, joten lienee syytä listata kohta loppuvan vuoden parhaat palat blogista. Listahan on siis toki törkeän subjektiivinen ja omia suosikkitekstejään saa listata kommenteissa aivan vapaasti.

1. Väriteoria-sarja
Itse asiassa tämä väriteoria-sarjan uudelleenkirjoitus on leimannut koko vuoden blogitekstejä ja se alkaakin olla jotakuinkin valmis vähitellen. Itse olen tyytyväinen tuohon, vanha väriteoria-sarja oli kirjoitettu vähän miten sattuu ja suunnittelematta, tämä uusi on nyt huomattavasti kattavampi ja toivottavasti siitä on muillekin paljon iloa. Tiedostan kyllä että siellä on aika paljon tekstiä, mutta muistutan kuitenkin että lähes jokaisen värin kohdalta löytyy myös linkkejä valokuviin, joko virtuaalihevosten sivuille, Sukupostiin tai Bob Langrishin galleriaan.

2. Bullet journal virtuaalihevostelun apuna ja Uusi työskentelytapa Ionicin kanssa
Nämä eivät ehkä blogiteksteinä ole niin kummallisia, varsinkaan muille, mutta itselleni nämä kaksi asiaa ovat kyllä tuoneet varsin paljon iloa. Ionicin ylläpito on ollut viimeiset 12 vuotta melkoisen kaoottista härväämistä, olikin jo korkea aika saada siihen edes vähän jotain rotia.

3. YLA-palkittu poni, Mietiskelyä laatuarvosteluista ja Pärjäisikö rahalla laatuarvosteluissa?
Laatuarvosteluasiatkin mietityttivät taas vaihteeksi, kun kävin hakemassa YLAsta palkinnon yhdelle ponille. Ja taas tuli todettua, että nuo lajikohtaiset laatuarvostelut eivät ole meidän hevosia varten ja että vieläkin olen kokolailla sitä mieltä, että laatuarvosteluista on enemmän haittaa kuin hyötyä koko virtuaalimaailmalle. Mutta se ei ole mikään uusi asia. Lisäksi näistä laatuarvosteluasioista saatiin ihan keskusteluakin aikaiseksi!

4. Sleesianhevonen ja British Spotted Pony
Rotuesittelyt ovat aina paikallaan, sanoisin. Ne ovat itsellekin mielenkiintoisia varsinkin silloin, kun kaivaa tietoa jostain itselleen tuntemattomammasta rodusta, kuten varsinkin BSP oli. Niin että vaikka jossain postauksessa mainitsinkin näiden olevan jonkinlaista täytemateriaalia, niin eivät mielestäni lainkaan hassumpaa sellaista.

5. Venäjänratsuhevosen jalostus, osa 2
Päivitetty versio vrh:n jalostuksesta reaalimaailmassa.

6. Virtuaalimaailman byrokratia
Virginian kirjoittama teksti siitä, miksi virtuaalimaailmassa on byrokratiaa ja miksi se on ehkä hyväkin asia tai ainakin välttämätön.

7. Wienin Espanjalainen Ratsastuskoulu ja Wienin Espanjalaisen Ratsastuskoulun lyhyt historia
Näillä nyt sinänsä ei ole mitään tekemistä virtuaalihevosten kanssa, mutta onhan tuo Wienin Espanjalainen Ratsastuskoulu nyt ilmiö! Jos joku väittää että minä olisin vähän hassahtanut siihen ja noihin lipizzoihin, häntä ei pidä kuunneltaman! (Vaikka saattaisi tuossa totuuden siemen piilläkin...)

Lopuksi toivotan kaikille lukijoille hyvää uutta vuotta!

–S

Ei kommentteja: