maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Nimeämisestä

Valittelin vuosi sitten kirjoittamassani Vippos-artikkelissa (Viisi vuotta virtuaalitekkejä) sitä, että ahaltekille on niin vaikeata keksiä nimiä. Gin-kasvatteja on kuitenkin jo rapiat kolmesataa, mutta minusta tuntuu että maailmassa on vain rajoitettu määrä venäläistyylisiä, virtuaalihevoselle sopivia nimiä ja että olen käyttänyt niistä suurimman osan jo.
Tein sitten periaatepäätöksen, että nimien ei välttämättä tarvitse olla venäläistyylisiä, kansainvälisetkin kelpaavat kunhan eivät ole suoraan englanninkielisiä, suomenkielisistä nyt puhumattakaan. Näistä "kansainvälisistä nimistä" voisi mainita ainakin Donatellon, Shalomonin, Fionan ja Fabianan.
Poikkeuksiakin toki löytyy, joka suuntaan. Tämän päivän uusin tulokas on Gin Sammy, jonka nimi viittaa hyvin vahvasti sinne brittiläiseen suuntaan. Mutta se on perusteltu, onhan Sammy tällä hetkellä nuorin Sammy's Shaken orilinjan jatkaja. Samalla periaatteella Veronica's Sweetin tammalinjaa jatkavasta tilausvarsasta tehtiin Verusha CAT.

Kaikeksi onneksi Sirpalla on armoitettu nimipää, ei ole kerta eikä kaksi kun hän on listannut suunnitelluille kasvateille nimet ennen kuin minä ehdin edes pohtia niitä ja tulokset ovat kuolettavan hyviä. Vai mitä sanotte esimerkiksi Nelwanin tulevista orivarsoista, joiden nimet ovat Nestor ja Nero? Tai sitten Gyraky II:n linjaa jatkavat orivarsat Grigori ja Georgi? Entäs Hezekiahin varsat Hades ja Herod? Ja jos isän nimi on Sintaksis, on poika ihan ehdottomasti Gin Sinopsis.
Tietysti joukkoon mahtuu aina todellisia aivopieruja, kuten vaikkapa Gin Petr, jonka nimessä ei kai ole mitään vikaa, en vain voi enää sietää sitä vaikka itse sen keksinkin. Tiedän tulevani kiroamaan myös Gin Boldizsaria, eihän sen nimeä osaa edes kirjoittaa kerrasta oikein, mutta menköön nyt kun ei ole parempaakaan ideaa.

Mutta oli miten oli, niin lista kaikista Gin-hevosista on eräs tärkeimmistä työkaluista, mitä nimiä miettiessäni käytän. Sieltä näkee mitä on jo ollut, koska enhän voi kaikkia muistaa, kun niitä on tosiaan paljon ja ensimmäiset syntyivät kuutisen vuotta sitten.

Ei kommentteja: