perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Tammalinjat

Reaalitekeillä huomioidaan vain orilinjat, mutta itse olen ottanut täällä virtuaalimaailmassa myös tammalinjat ihan samanlaiseen "suojelukseen" kuin orilinjatkin. Edellisessä blogitekstissä on noita linjoja lueteltu ja sekä ori- että tammalinjoja on kumpaisiakin nelisenkymmentä. Ihan kaikkia mainittuja ei GA:sta löydy, osa on suorana emälinjana kadonneet virtuaalimaailmasta kokonaan ja osaa nykyisin GA:sta löytyvistä tammalinjoista en aio yrittää säilyttää. Näitä ovat tammoissakin nämä uudet, muualla vaikuttavat kantatammat kuten Siréne's Hennessy, Rosenfeld ja Akgozel. Harkitsen myös Cream Nougatin ja Sinovian linjoja, kumpikin on pieni linja, joista on vain minulla tammoja. Nuo nimet eivät tietenkään tule katoamaan suvuista kokonaan, mutta mahdollisesti suora tammalinja loppuu jossain vaiheessa.

Noista tammalinjoista Haldin linja on kaikkein vahvin tällä hetkellä, mikä on hieno asia, koska olen aina pitänyt Haldia ehkä tärkeimpänä tammana, mitä tekkemaailmaan on koskaan keksitty. Lisäksi Haldi on niin vanha nimi, että se on minusta jo melkoinen saavutus että sen jälkeläiset ovat selvinneet kaikista virtuaalimaailman muutoksista vuosikausia.
Mutta turhan moni muu vanhempi tammalinja roikkuu ainoastaan yhden tai korkeintaan kahden tamman varassa tällä hetkellä ja se on ikävää. Esimerkiksi Khalejikin linja ei jatku GA:ssa kuin Q' Jellatartarin ja sen varsojen kautta vaikka Khalejikilla on ollut kaksi muutakin tammavarsaa, Quiero's Nienna ja Quiero's Yavanna.
Nice-n-Easy Cross Your Brainsin tammalinjan oli käydä huonosti joitain vuosia sitten, koska sillä on ainoastaan yksi tammavarsa Crossing Hills K ja jostain oli taas sen sukutauluun lipsahtanut virhe, että sen emä olisikin ollut Linba. Edelleen myös itseltäni löytyy joistain kuolleiden hevosten sukutauluista Crossing Hill's K:n emän kohdalta Linba, mutta se on väärin. Linban linja kuitenkin jatkuu Pegasus K:n ja sen tyttärien kautta Gin Linetteen.

Noista vanhemmista tammalinjoista GA:sta puuttuu Lellabe, My Memory, Veronica's Sweet, Davina ja Capoiera Zavannah. Näistä Lellaben ja Capoiera Zavannahin suorat linjat on peruuttamattomasti menetetty, mutta Veronica's Sweetin linjaa edustava tammavarsa on tulossa GA:han tässä syksyn mittaan. Se on yhdistelmästä Gin Yordan - Gin Replika, joka asuu tällä hetkellä CATissa. My Memoryn linja olisi ehkä mahdollista pelastaa myös, jos ottaisi takaisin vanhan kasvattini Gin Dinahin, joka on myytiin ja hylättiin aikoja sitten.

Mutta että jos joltakulta löytyy at-tammoja, joiden emälinja menee suoraan johonkin seuraavista, niin olisin kovasti kiinnostunut ostamaan tai hankkimaan tilausvarsan: Tatjana, Zaragush, Davina, Tomahawk's Steel Girl, Tratova, Serenada, Nobjalewia, Linba, Kilimanjaro, Gimn tai Dolina.

Ei kommentteja: