torstaina, huhtikuuta 16, 2009

Il'yan VNT-näyttelyt

Täytyy laitella tänne blogiinkin vähän juttua Il'yan VNT-näyttelyistä/tulokset, joista tuomaroin omat kolme luokkaani tänään: ahaltek-oriit, RBSH-oriit ja -tammat.
Ahaltek-orien luokka oli tasainen ja laadukas, mutta jostain syystä sieltä puuttui se "wow"-tekijä. Hienoja oreja, muttei yhtään aivan todella häikäisevää. No, hyvä näinkin ja piristävää oli se, ettei kaikilla ollut Akhal-Servicen kuvia vaan joukossa oli aika tavalla vaihtelua. Voittokin meni toisen paikan kuville, vaikken suinkaan kiistä Akhalt-Servicen kuvien ja hevosten laatua.
RBSH-orien luokka sen sijaan oli todellinen pettymys, suorastaan luokattoman heikkoja oreja. Voittajan valinta oli kohtuullisen helppo, mutta vaikeinta oli päättää, kenelle kuuluisi viimeinen sija, kuka olisi ehdottomasti heikoin. Ehdokkaita oli nimittäin kolme... Eikä voittajakaan saanut BIS-mainintaa. Rakenne oli hyvä, mutta tuosta paistaa kilometrien päähän puoliverimäisyys, joka ei ole RBSH:n toivotuimpien ominaisuuksien listalla.
RBSH-tammojen luokka oli sen sijaan jo parempi vaikkei suinkaan mikään liian laadukas, sekään. Luokkavoittaja vei samalla myös BIS-kehän itselleen eikä suinkaan syyttä, vaikka vastassa oli toinen kovan luokan tamma.

Uusi VNT-tuomari, ahaltekeihin erikoistunut Taija (myös Il'yan omistaja ja näyttelyiden pitäjä) tuomaroi tekketammojen luokan ja minun täytyy sanoa, että en olisi itse osannut panna tammoja yhtään parempaan järjestykseen. Hienoa että ahaltekeillä on tullut uusi, asiansa osaava tuomari ja toivottavasti myös minua innokkaampi näyttelyjärjestäjä.

1 kommentti:

suz kirjoitti...

Tätä menoa mäkin jämähdän pelkäksi suokkituomariksi, kun ei ole yhtään pyydetty at-luokkia tuomaroimaan.. itsekin voisi tietty järjestää, mutta laiskuushan se pukkaa. :)