tiistaina, huhtikuuta 28, 2009

Puolueelliset kommentit eri laukkajärjestäjistä

Itse asiassa olen jo pidemmän aikaa harkinnut tällaisen topikin tekemistä. Itse asiassa aihepiiri on vähän sellainen, että näitä voisi tehdä puolivuosittain ja tarkistaa, miten tilanteet ovat muuttuneet.

Joka tapauksessa laukkapuolella on useita vakituisia laukkojen järjestäjiä ja koska meilläkin nyt on joka ryhmän hevosia ja vielä yksi risuestelaukkurikin, niin tässä on alkanut pikkuhiljaa, on kokemusta monen eri järjestäjän laukkoihin osallistumisesta. Ja erityisesti tulosten odottamisesta. Laukkamaailma noin yleisesti saa röyhistää rintaansa siinä suhteessa, että täällä ei tuloksia yleensä joudu odottelemaan kohtuuttomia aikoja, kuten ravipuolella joutuu liian usein. Mutta tämä siis koskee laukkapuolta yleisesti, toki tähänkin joukkoon mahtuu vetkuttelijoita. Ja ne paljastetaan tässä.

Tämä katsaus ei perustu minkäänlaisiin kerättyihin faktoihin tulosten odotusajasta, vain siihen millaisen mielikuvan me S:n kanssa olemme saaneet kyseisestä laukkajärjestäjästä.

Il'ya Ahaltek
Järjestää kolmos- ja nelosryhmän laukkoja hyvin aktiivisesti. Tulokset tulevat erittäin nopeast, yleensä jo kisapäivänä.
Arvio: ++

Sasnak
Erittäin aktiivinen kisajärjestäjä myös. Keskittyy pääasiassa ykkösryhmäläisten laukkoihin, mutta satunnaisesti on muillekin laukkoja. Tulokset tulevat kohtuullisessa ajassa, yleensä viimeistään muutaman päivän sisällä kisapäivästä.
Arvio: ++

Agave Sport Horses
Aktiivinen järjestäjä myös, enimmäkseen ykkösryhmän laukkoja ja luultavasti ahkerin risuestelaukkojen järjestäjä. Tuloksia ei yleensä ole joutunut odottelemaan kovin kauaa, jonkin verran kuitenkin.
Arvio: +

LJ
LJ:n nimissä järjestetään ainakin eri arvokisoja ja niiden yhteydessä muitakin startteja. Vastuuhenkilöstä riippumatta tulosten kanssa vetkutellaan aivan liikaa, viikko ei ole vielä mitään. Huonoa esimerkkiä laukkamaailman kattojärjestöltä.
Arvio: --

Pjortoi
Enimmäkseen kolmos- ja nelosryhmän kilpailuja, enpä tiedä onko Pjortoilla ollut koskaan muiden ryhmien laukkoja. Viime aikoina ollut varsin aktiivinen kisajärjestäjä ja hoitaa hommansa mainiosti, tuloksia ei tarvitse odotella ylimääräistä.
Arvio: ++

Allu Express
Melko aktiivinen laukkajärjestäjä, ei rajoitu yhteen tai kahteen ryhmään vaan laukkoja löytyy vähän kaikille roturyhmälle ja myös risuilla kisataan. Yleensä tulokset saadaan näkyville suunnilleen säädyllisessä ajassa.
Arvio: varovainen ++

Lux
Enimmäkseen ykkösten ja vitosten laukkoja. Tuloksien suhteen ei sieltä nopeimmasta päästä, joskus niitä joutuu odottelemaan, joskus ei.
Arvio: +/-

Shadiya
Arabilaukkojen aktiivinen järjestäjä. Tuloksia ei tarvitse yleensä juuri venttailla.
Arvio: ++

Vista Ridge
Ei kovin aktiivinen laukkajärjestäjä, viime aikoina on kuitenkin ollut tapetilla Arabian Triple Crownin takia. Tämän tallin tuloksia on saanut muistakin lajeista odotella ihan tarpeeksi eikä laukkapuoli näytä olevan poikkeus.
Arvio: --

Prismatic
Suht aktiivinen ykkösryhmän ja risuesteiden kisajärjestäjä. Jäänyt meille kuitenkin hieman vieraaksi, en kyllä ymmärrä että mistä syystä. Mutta ei Prismaticin laukkojen tuloksia kai ole riesaksi asti odotella?
Arvio: +

Escanor
Käsittääkseni vähän uudempi nimi laukkapuolella, melko aktiivisesti on järjestänyt laukkoja. Tuloksien suhteen vähän kysymysmerkki, ei ole oikein jäänyt mieleen erityisen nopeana tulosten julkaisijana, mutta ei noita kai ole joutunut liikaa odottelemaankaan.
Arvio: varovainen ++

1 kommentti:

Nerith kirjoitti...

Hieman hämmentävä aihe.

Etenkin LJ:n saama palaute hämmensi, mutta ihan hyvä että joku uskaltaa sanoa suoraan. Yleensä kun asioita tiedustelee, ihan mistä aiheesta tahansa, ei kunnollista palautetta saa.

Ihmettelen kyllä suuresti toteamusta että LJ:n nimissä, riippumatta vetäjästä, järjestetyissä kisoissa viikko [i]ei ole vielä mitään[/i] tulosten odottelussa ?!

En nyt yritä nousta vastarintaan tms. mutta oli pakko kommentoida :)