perjantaina, huhtikuuta 03, 2009

Uusi arabivarsa

Ostin, tai oikeammin vasta varasin Ioniciin upeasukuisen orivarsan arabisiittola Nathifasta. Sen isä on Nuuhku's Chinatown ja emä Ghaada Layali. Jos vilkaisette vanhempien sukuja, selvinnee miksi tämän varsan halusimme. Pitkä suku ja tyystin ilman samoja nimiä mitä Ionicin hevosilta löytyy. Meidän arabikasvatuksemme ongelma jo pitkään on ollut se, että mitä pitkäsukuisempi tamma, sen mahdottomampaa sille on löytää omasta tallista sopivaa oria. Sama tietysti pätee oreihinkin, pitkäsukuiset oriit ovat kaikki sukua pitkäsukuisille tammoille. Eivät ne meidän sukulinjat nyt niin laajoja kuitenkaan ole ja toisaalta taas emme haluaisi hirvittävästi tinkiä tasaisten sukujen periaatteesta.

Yleensä emme halua käyttää tai ostaa vieraita arabeja, koska meillä on vankkoja ennakkoluuloja muita arabeja kohtaan. Pahin on tietysti se, että liian monella virtuaaliarabilla on täydellisen ja järjettömän liioiteltu koulutustaso. Sitten tulee tietysti nämä perinteiset myyntiehdot, pitää kisata satatuhattamiljoonaa kisaa ja jäyttää turhissa laatuarvosteluissa ja mitä kaikkea muuta kasvattajat keksivätkään, mukamas omien kasvattiensa "parhaaksi". Okei, meitä ei kiinnosta ostaa naurettavasta suvusta polveutuvaa huonoa hevosta vielä huonommilla ehdoilla.
Nathifa on piristävä poikkeus. Vilkaiskaa nyt noita vanhempienkin kisakalentereita. Emä ei ole kisannut yhtään. Täydellistä! Isän kisakalenterissa on muutama kymmenen kisaa, helppoa westerniä, alle metrin esteitä, koulussa heC ja heB. Voisin melkein sanoa, että tässä on teille hyvä hevonen, hyvä hevonen ei tarvitse hyvyytensä pönkittämiseen jumalatonta kisakalenteria. Ja ennen kaikkea on realistinen, siitä me pidämme.

Okei, on tämän meidänkin tulevan varsan suvussa surkeita arabin irvikuvia, niiltä nyt ei voi välttyä. Emänisä Zoon Rainy Day mahtailee intermediaire-tason kyvyillä koulupuolella. No, koska sillä ei kuitenkaan ole kilpailtu paljoa ja toisaalta kilpailtu jonkin verran myös matkaratsastuksessa ja estepuolen koulutustaso on vielä maltillinen, niin tämän sietää.
Iei Ara's Lightning Grosser Of The Night sen sijaan on kyllä sellainen, että tämän kohdalta tekisi mieli väärentää sukutaulua. Eihän tuollaista kehtaa tunnustaa löytävänsä oman hevosen suvusta. Koulu intermediaire II, mutta sijoittunut jopa GP:ssä! Rataesteet 150cm!! Vaativa western!!! Ja sitten se koni kisaa vielä laukoissa!!!! Antakaa mun kaikki kestää...
Eii Adler Tomy ELA:lle on myös ilmoitettu koulutustasoksi GP koulupuolella, mutta kilpailtuhan tuolla ei ole kuin kerran vaativaa A:ta, joten tämä ei ole paha. Pointtihan on se, että kyllä arabin, kuten melkein minkä tahansa hevosen voi kouluttaa sinne GP-tasolle noin kotona, mutta kilpailuissa ne häviävät mennen tullen puoliverisille. Ei riitä liike, ei voima eikä kokoamisaste, ei.
Ja joo, minä tiedän että maailmassa on ehkä puoli tusinaa korkealla tasolla koulussa pärjäävää arabia. Se, että miljoonien hevosten arabilaumasta löytyy muutama huippukouluratsu ei tarkoita sitä, että virtuaalimaailmassa olisi jotenkin fiksua että joka tallin nurkasta löytyy GP:tä suorittavia superarabeja. Tiedän, ollaan virtuaalimaailmassa, missä kaikki on mahdollista, mutta jos yksikin teistä tulee sitä tänne vinkumaan, lupaan ilmoittaa omat arabini raveihin ja askellajikisoihin. Kaikkihan on mahdollista, arabi ravikuninkaana, jee!

1 kommentti:

Eetuperkele kirjoitti...

Pakko kommentoida, olipa mukavaa piristettä että meikäläisen tallia ja kasvattia kehuttiin. Miua itseäni on aina, siis aina, häirinnyt se että kisaan niin vähän ja olen hirmu laiska, mutta tämän teidän kirjoituksenne jälkeen ei tee mielikään muuttua yhtään tätä aktiivisemmaksi kisaajaksi. :'D