torstaina, toukokuuta 03, 2012

Pseudokasvatteja myyntiä varten?

Meillä (kuten varmaan monella muullakin virtuaalitallilla) kasvatetaan vain "oikeita" kasvatteja: sellaisia jotka syntyvät joka tapauksessa. Osaa yritämme myydä, mutta jos ne eivät mene kaupaksi, ne jäävät meille. Ja me olemme oikein huonoja myymään kasvattejamme, suurin osa ei vain ole myynnissä koska ne jäävät meille itsellemme linjojen jatkajiksi.

Mutta mitä jos tarjoaisi myytäväksi kasvatteja, jotka toteutuisivat vain jos niille löytyisi ostaja? Siis toisin sanoen ilmoittaisimme vaikka täällä blogissa, että on mahdollista ostaa varsa oriista x ja tammasta y, syntynyt/syntyy silloin-ja-tuolloin, mutta jos ostajaa ei löytyisi, varsaakaan ei syntyisi. Helpompi kuin tilausvarsa, mutta vanhempia ei voisi päättää itse.

Tämä tuntuu meistä vähän vallankumoukselliselta idealta, koska olemme vuosia hokeneet, että jos kasvatti ei mene kaupaksi, pidämme sen itse. Ja ylipäänsä olemme olleet kovin haluttomia myymään niitä arvokkaita kasvatteja, jotka on suunniteltu vain meitä itseämme varten. Täytyy miettiä tätä tarkemmin.

Ei kommentteja: