perjantaina, lokakuuta 12, 2012

Laukkakuulumisia

Kuten olemme aiemmin blogissakin jo kertoneet, olemme lähteneet jälleen mukaan laukkaurheiluun. Pinkissä on läjä omia kasvatteja (tosin ne on varsinaisesti suunniteltu ja "tehty" vasta nyt myöhemmin), sileiden täysiverisiä ihan paljonkin, kolmosryhmäläisiä jokunen, vitosryhmäläisiä muutama ja joitain risuestehevosiakin. Ionicista on myös napattu VHKR:n mukaan ikääntyviä arabeja mukaan.

Ykkösryhmällä menee ihan kivasti, paljon hevosia on päässyt jatkamaan maidenista ylöspäin, mutta joko allowance-lähtöjä on vähän tai sitten meidän hevosilla vain huonoa tuuria, kun grade-tasoille on päässyt vain harva. Iloista toki on se, että nyt nelivuotias tamma Pink Not My Love on selviytynyt jo G2-tasoltakin ja ilmoitin sen mukaan kaikkiin Sim Mile Challengen osakilpailuihin. Eihän sen statistiikat kovin kummoiset ole ja vanhemmatkin epäonnistuneita laukkaradoilla, joten sen pärjääminen noissa lähdöissä ei näytä kovin todennäköiseltä. Mutta on nyt kuitenkin kiva, että saadaan edes yksi mukaan noihin arvokisoihin.

Jälleen kerran tuntuu siltä, että pitkän matkan lähtöjä ja nurmilähtöjä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Ne ovat olleet hiekkaratojen lyhyitä ja keskimatkojen lähtöjä harvinaisempia aina ja nykyinen lamatila laukkamaailmassa ei ainakaan paranna asiaa.

Arabien puolella ei kovin montaa menestynyttä vielä ole. Maiden-lähtöjä on vähän ja niissä on paljon osallistujia. Allowance- ja ylempien tasojen laukkastartteja on vieläkin vähemmän. Se on sinänsä harmi, hevoset eivät pääse maidenista läpi ja jos sattuvat onnenkantamoisella pääsemäänkin, kisaurasta saa sen jälkeen vain haaveilla. Eniten korventaa se, että vastikään ostamani suvullinen venäjänarabiori RW' Baruch voitti juuri G3-starttinsa ja seisoo nyt tyhjän panttina hamaan tulevaisuuteen asti. Sen ikääntyminen on kuitenkin hitaampaa kuin muiden, joten sen peli ei ole menetetty ihan kokonaan. Toivottavasti.

Kolmosryhmän, vitosryhmän ja risuesteiden starteista en halua edes puhua. Niitä vain ei ole. Jos onkin, monet lähdöt perutaan siksi ettei ole osallistujia. Kovin moneen lähtöön meiltäkään ei ole riittävää miehitystä ja monella kisajärjestäjällä on sääntö, että lähdössä täytyy olla vähintään kahden eri omistajan hevosia tai että kahden hevosen minilähtöjä ei pidetä.

Tekisi mieli alkaa taas itse järjestää laukkoja, mutta sitä vastaan on kaksi ongelmaa:
a. sitä vain on tullut niin laiskaksi ettei mukamas viitsisi
b. ei se sitä startteihin osallistuvien hevosten määrää nosta

–S

Ei kommentteja: