tiistaina, lokakuuta 30, 2012

National Show Horsen jalostus

National Show Horse tuli virtuaalimaailman tietoisuuteen ehkä joskus 2004-05 Farr Arabiansin (saattoi tuolloin kulkea jollain toisella nimellä) ja muistaakseni myös Dahabun omistajien siivittämänä. Rotuhan oli tuolloin simppeli, se oli arabi-saddlebred-risteytys, jossa tuli olla arabia 25-99%. Tällä kaavalla virtuaalimaailmassa on menty siitä lähtien.

Reaalimaailmassa kuitenkin tuli muutos joulukuussa 2009: sen jälkeen rekisteröidyissä NSH:issa tulee olla vähintään 50% arabia. Virtuaalimaailman NSH-piirit ovat pienet, oikeastaan olemattomat eikä tästä ole meidän tietääksemme ollut juuri keskustelua virtuaalipuolella tai ainakin minä olen missannut ne ihan täydellisesti. Ja niinpä mekin teetimme vielä tänä vuonna NSH:iksi merkittyjä varsoja, joissa on arabia vain 25%. Mitäs nyt sitten?

Mietimme taannoin, mitä meidän tulisi tehdä. Julistaa, että meidän National Show Horseissa arabiveriprosentti tulee olla 25-99? Olla hiljaa, toivoa ettei kukaan huomaa ja astuttaa noita "part-bred NSH:ita" arabeilla, jotta jatkossa meidän NSH:t olisivat reaalimaailman jalostusstandardin mukaisia? Tappaa ja tuhota kaikki standardinvastaiset NSH:t?

No, ei ainakaan viimeistä ehdotusta, se on selvä. Luultavasti aiomme väittää noita 25% arabisukuisia hevosia kirkkain silmin NSH:iksi, mutta tulevaisuudessa yritämme muistaa tiukentuneen säännön arabiveriprosentista ja käyttää enemmän arabeja jalostuksessa. Meillä ei tällä hetkellä kovin montaa NSH:ta ole, mutta yhdelläkään arabiveriprosentti ei ylitä 50:tä ja itse asiassa aika moni on vain 25% arabisukuisia. Minä en tiedä mikä fiksaatio meillä oikein on siihen, että meidän NSH:issa tahtoo olla niin paljon saddlebrediä vaikka tarkoitus olisi oikeastaan ihan päinvastainen. Toisaalta me siis ymmärrämme, jos joku virtuaalimaailmassa julistaa, että hän lukee NSH:ksi kaikki, joissa on vähintään 25% arabia. Kiusaus toki itselläkin olisi suuri, mutta ehkä tällä kertaa yritämme vääntää NSH:mme sinne arabimaisempaan suuntaan.

–Gin

Ei kommentteja: