tiistaina, marraskuuta 06, 2012

Lisää mielenkiintoisia virtuaalitalleja

Taas osui pari mainitsemisen arvoista virtuaalitallia silmiin.
Toinen on WestWick, ensimmäinen RBSH-siittola herra ties miten pitkään aikaan. Jo pelkästään se tekee tallista huomionarvoisen. Tallilla on jo nyt aika paljon hevosia, ottaen huomioon että se on ihan uusi ja kovin keskeneräinen vielä. Osa hevosista on suvuttomia tuonti-RBSH:ita ja vaikka itse suosinkin RBSH-jalostuksen aloittamista niistä kantaroduista, jos ei valmiita RBSH.ita löydy, niin onhan se myönnettävä että tuolla keinoin saa kyllä helposti monipuolista jalostuskantaa. Eikä Westwick suinkaan ole ainoa, joka on keksinyt tuonti-RBSH:ita.
Ja toisaalta Westwickiin on hankittu myös ainakin yksi xx-tamma ja muutama meidän suvullisista doninhevosista, että kyllä sitä jalostuspohjaa on muutenkin.

Kuvien suhteen Westwick näyttäisi nojaavan kovasti Gal Ildikon kuviin ja mikäs siinä, siellähän on materiaalia vaikka millä mitalla. Osalla hevosista onkin todella uskottavat kuvat, osa on aika puoliverimäisiä, mutta itsepä olen joskus sanonut, ettei RBSH ole näyttelyrotu vaan käyttöhevonen, niin että sama se miltä ne näyttävät.


Toinen talli on juuri eilen ht.netissä esitelty Bogart&Britanov, joka on jo ihan perustyyliltään varsin poikkeava useimmista muista virtuaalitalleista. Sen sivut nimittäin ovat oikeastaan hyvin samanlaiset kuin oikeilla talleilla: ulkoasu, linkit, hevosten sivut, kuvat, tekstit. Onneksi monella sivulla on selvästi merkitty tai muuten kerrottu, että kyseessä on virtuaalitalli ja virtuaalihevonen, muuten varmasti moni menisi halpaan.

Niin, ne tekstit. Koko tallin esittely on hoidettu varsin kattavasti kahdella napakalla tekstikappaleella. Hevosten sivut ovat juuri samanlaiset kuin reaalitalleilla: tekstiä on varsin vähän ja siinä käsitellään luonne yleensä hyvin ylimalkaisesti, mutta on pari lausetta myös siitä, mitä ori on tähän mennessä tehnyt ja mitä sillä aiotaan tehdä, ehkä vähän historiaa tai muuta vastaavaa. Sama sukuselvityksisten kanssa, niissä ei ole kerrottu kaikkea mahdollista vaan vain se, mikä on olennaista ja tietämisen arvoista. Tämä jos mikä on virtuaalimaailmassa harvinaista! Vaikkakin hyvin suositeltavaa... Summa summarum, tekstit jaksaa ja viitsii oikeasti lukea läpi. Asiaa auttaa myös iso fontti.

Plussaa talli saa myös kuvista, jotka eivät ole mitään maailmankaikkeuden hienoimpien hevosten rakennekuvia vaan pääkuvia, liikekuvia, ratsastuskuvia. Minulta valuu kuola suupielestä katsellessani Jimmy Choon kuvia, voi mikä ori! Myös kisakalenterit ovat ainakin toistaiseksi inhimillisen pituiset ja nekin on armollisesti piilotettu linkin taakse. Tammoilla kisatuloksia ei juuri edes ole, vain muutama kullakin.

Tosin ht.netissä omistaja mainitsi, että oreille tavoitteena on laatuarvostelut, mikä ikävä kyllä taitaa tarkoittaa sitä, että ne menevät meidän silmissä tyystin piloille, sekä sivut että hevoset. Toivotaan kuitenkin, että siihen olisi vielä paljon aikaa.

–Gin

Ei kommentteja: