maanantaina, marraskuuta 19, 2012

Puoliveriuutisia

Nyt on pakko hehkuttaa! Vanhasukuisia FWB:itä koskevassa topikissa Kerppa tarjoili muille harrastajille Poem'sin vanhoja hevosia. Tällä hetkellä Kerppa kuulemma keskittyy ainoastaan morganeihin, morabeihin ja angloarabeihin Stableyardissa, muttei ole luojan kiitos hukannut vanhojen talliensa sivuja mihinkään.

No, minä tietysti hyökkäsin kimppuun kuin korppi haaskalle ja varasin siltä istumalta kymmenkunta Poem'sin puoliverisistä. Kerpalla on tallissaan kasoittain helmiä (lue: hevosia joiden suvuissa on Ionicin alkuaikojen trakehner- ja oldenburg-hevosia), joista yritin mahdollisimman nopeasti bongata ne kiinnostavimmat. Paitsi meidän jalostushevosia ja kasvatteja, suvuista löytyy todella paljon kaikkea muutakin vanhaa ja ennenkuulumatonta. Muutamalle on jo sivut saatu tehtyä, joskaan ei vielä nettiin asti ja sukuja selvitellessä olen törmännyt niin moneen entuudestaan tuntemattomaan nimeen ja kasvattajaan. Toisaalta enpä minä ole koskaan ollut mikään pv-ekspertti, tunnen vain ne tunnetuimmat nimet puoliverimaailmasta.

Tässä on muutama poiminta meidän saaliista:
- Nobliata de Poemé, trakehner-tamma, ei. on meidän tuontiori Zeroboik (jonka uusilla sivuilla on suvussa virhe: ii. ei ole Empala RUS vaan Erkan RUS, molemmat toki EVM-hevosia)
- Sioux de Poemé on myös trakehner, mutta ori. Isälinja tulee Zeroboikista, emänisä on Henry Ion (Hibernion - Petronija)
- Diablerie SIN, trakehner-tamma, isälinja menee Greymask's Masterworkin ja Kronprins Lunan kautta Oroaqiin, Akkord's Nabonen kasvattajatunnus on jo vanha ja tunnettu ja sen takaa löytyy Nadine Tanzer ja My Name Is Bond. Emänkin puolelta voi bongata erinnäisiä tuttuja nimiä: Star Theme's, Black River's ja Classic. Legenda!
- Ivera Polkan suvusta edellämainittuja nimiä löytyy vain lisää...
- Regina de Poemé on oldenburg-tamma, jonka isälinjasta löytyy meidän Götterdämmerung ja emänemän takaa sama ori toistamiseen sekä Sigfrieda II
- Poem's Shadowin isälinjasta löytyy SK Grand Duke ja MVS Lord Fenton! Eikä suvussa muutenkaan ole moittimista, loistava lisä meidän pv-laumaan

Ht.netissä tein myös vuoden parhaan ostoksen. Tai ehkä vuosikymmenen. Kiiwi myi FWB-varsoja ja meillähän on jatkuvasti tutka päällä, jos joku kauppaa kivasukuisia (ei tarkoita välttämättä vain vanhasukuisia) hevosia. Kasvattajatunnus oli Mean ja toisen varsan emä oli Virginia F. No arvaatte varmaan mitä tuli mieleen ensimmäiseksi nimiehdotukseksi. Jep, Mean Virginia. Se sopi myös kasvattajalle, vaikka alunperin Mean-liitteen oli tarkoitus olla jälkiliite. Se on kuitenkin kuulemma vielä hakusessa, että miten päin se nimeen liitetään ja niin sain Mean Virginia - nimisen varsan! Pienellä ei ole vielä kuvaa, koska minun nimikkohevoseni vaatii ihan erityisen kuvan itselleen. Se on vielä hakusessa.

Muutaman tuontihevosenkin pykäsimme tuossa joutessamme, sellaisista roduista, joita meillä ei vielä muuten olekaan tai ei ainakaan kovin montaa:
- Skeleton GA, kimo westfalen-ori
- Pia-Batalia GA, ruunikko brandenburg-tamma
- Utopie du Lanore, ruunikko selle francais - tamma

–Gin

Ei kommentteja: