tiistaina, huhtikuuta 02, 2013

Pretty In Pinkin tilanne ennen viimeistä osakilpailua

Tänään juostiin toiseksi viimeinen osakilpailu Pretty In Pink –sarjasta ja voin sanoa, että jännäksi menee. Vaikka osallistujamäärät eivät ole olleet mitenkään suurensuuria, ei sentään yhtään sarjaa ole jouduttu toistaiseksi vetämään yhden hevosen voimin. Toivottavasti hevosia riittää vielä viimeiseenkin osakilpailuun.

PIP Juvenilessa tilanne on kaikkein jännittävin ja siinä onkin riittänyt eniten osallistujia. Ilmeisesti kaksivuotiaille avoin suurkilpailusarja, olkoonkin sitten vain G3-tasoinen, on ilmeisen tarpeellinen. Tällä hetkellä koko sarjan voitosta kamppailee neljä tammavarsaa ja kaikilla on vielä mahdollisuudet voittoon. Toistaiseksi paras kisaindeksi on Minnin omistamalla Young Soulilla, 0,4083, mutta heti sen perässä vain minimaalisella erolla on Farleighin Ice Cube SNAK (ki. 0,4139), joka on voittanut kaksi viimeistä starttia. Meidän Pink Burberry tulee kolmantena, kisaindeksi on tällä hetkellä 0,4528 ja hyvin menestyessään silläkin lienee vielä mahdollisuudet hilata indeksi alle 0,45:n ja jos muilla viimeinen startti epäonnistuu pahoin, se saattaa vielä jopa voittaa. Neljännellä sijalla on meidän Pink Being Zoe Barnes (ki. 0,5722), jonka senkään kisaindeksi ei ole kehno, mutta sillä ei taida olla enää eväitä sarjan voittoon.

PIP Sprinterissä voitaneen julistaa jo melko varmaksi, että Farleighin Fairwind Feig sen voittaa ja hyvin todennäköisesti sen kisaindeksi on alle palkintorajan. Sen kisaindeksi on tällä hetkellä 0,3167, se voitti kaksi ekaa osakilpailua ja nyt kolmannessa tuli toiseksi. Muut osallistujat eli meidän Batgirl ja Dorinda ovat pärjänneet huomattavasti kehnommin ja niiden kisaindeksi huitelevat pitkälti yli 0,5:n.

PIP Milerin johdossa on myös farleighiläinen, Lightfest Feig, jonka kisaindeksi on tällä hetkellä tasan 0,4. Myös se on varma voittaja, sillä toinen osallistunut tamma on meidän Pink Li Gong, jonka kisaindeksi on 0,9167 eli ei mitään mahdollisuutta enää päihittää Lightfest Feigiä eikä saada indeksiä edes lähelle 0,45:ä.

PIP Semistayerin kärkisijaa sen sijaan pitää pinkkiläinen, meidän suurmenestys Pink Alize, muttei mitenkään suurella erolla seuraavaan. Alizen indeksi on 0,4444 ja kakkosena tulee Farleighin Madam Madness RR, jonka kisaindeksi on 0,4667. En ole laskeskellut mahdollisuuksia, mutta luulen, että kumpi tahansa noista saattaa vielä voittaa sarjan ja päihittää toisen. Tai huonosti sattuessa molempien indeksit putoavat viimeisessä startissa yli 0,45:een ja Semistayer-sarjan palkintoa ei jaeta lainkaan. Kolmas Semistayer-sarjaan osallistunut tamma on meidän Pink Carinella, mutta sen indeksi on 0,8222.

Stayerin ja Dirt Milerin kohdalla näyttää siltä, että sarjavoittajaa ei tule, koska parhaankin indeksi jää yli 0,45:n. Kummassakin johtopaikkaa pitää farleighiläinen, Stayerissa Mysticalscape Feig ja Dirt Milerissa Grenadine Feig, mutta molempien indeksit ovat 0,5:n pinnassa. Periaatteessa nämä saattaisivat vielä ehkä pystyä parantamaan indeksejään alle 0,45:een, jos ne voittavat viimeiset starttinsa ja lähdöissä on paljon hevosia. Ei tosin liene paljoakaan toivoa, koska noita startteja on juostu pahimmillaan 3–4 hevosen voimin. Neljän hevosen startissa voittajan indeksi on 0,25 ja voi olla, ettei se riitä kummallekaan parantamaan indeksiä riittävästi. Sikäli jos nyt voitto edes tulee.

–S

Ei kommentteja: