maanantaina, toukokuuta 27, 2013

Vähän myöhässä: Pratap Cupin tulokset

Viime CAS-vuoden lopun arvokisarysäyksen päätti kolmosryhmälle avoin Pratap Cup, jossa oli tarjolla sileän lähtöjä sekä yksi risuestelähtö, joka oli avoin vain kolmosille. Kolmosryhmän kilpailutilanne on parantunut viime loppukesästä sen verran, että tällä hetkellä on ihan oikeasti järkeäkin kilpailuttaa niitä, vaikka lähdöt ovatkin aika pieniä. Lähtöjen pienuus ei välttämättä ole huono asia näin yksittäisen kilpailuttajan kannalta: sijoituksia ja voittoja tulee helposti! Mutta sinänsä kyllä oli vähän surullista, kun kaikki PC:n preppiä vaatineisiin lähtöihin osallistuneet hevoset olivat joko meiltä tai SEA:sta (paitsi PC Steeplechase, siellä oli Deankin hevosia mukana).

No, meiltä oli ilmoittaa useimpiin lähtöihin se kolme hevosta ja koska statistiikat ovat useimmilla hevosillamme vähintäänkin kohtuulliset ja preppivoittojakin on sadellut, odottelin tuloksia hyvillä mielin. Enkä suinkaan turhaan, voittoja tuli kasakaupalla.

Päivän aloitti kuitenkin normaalilla arvonnalla suoritettu G2-tasoinen Pratap Cup Easy, jossa neljän hevosen lähdöstä kolme oli pinkkiläisiä. Konstikos siinä voitto on korjata kotiin... Meidän suvuton, nelivuotias angloarabiori Etálon Bresse GA oli tällä kertaa nopein.

PC Turfin niukka ennakkosuosikki oli meidän oma kasvatti, ish-tamma Pink Diamond. Minusta on erityisen harmillista, ettei PC:ssä käytetty sitä versiota suhteutetusta arvonnasta, jossa huomioon otetaan myös hevosen vanhemmat ja hyvin pärjänneistä vanhemmista voi saada muutamia lisäpisteitä. Sillä Diamondin molemmat vanhemmat ovat G1-voittajia. Niin, jos teettäisin täysisisaruksen Diamondille, löytyisikö sille kilpailuttamisesta kiinnostunutta ostajaa?
Kakkoseksi PC Turfissa sijoittui meidän suvuton angloarabiori Urus de Fondeler GA, joka on tehnyt näyttävää uraa, statistiikka on tällä hetkellä 14: 5-6-2-0.

Myös Pratap Cup Mares -lähdössä meidän tallilta tulivat lähdön kaksi ennakkosuosikkia, tosin suuria eroja ei tässäkään lähdössä ollut hevosten kesken. Ja tästäkin lähdöstä saatiin Pink-voittaja kun angloarabitamma Pink Anode vei lähdön nimiinsä. Anode on myös oma kasvatti, kuten nimestä näkee, mutta sen vanhemmat eivät ole mitään menestyneitä, eivät edes grade-voittajia. Anode aloitti laukkauransa vasta nelivuotiaana ja jo ensimmäisellä kaudella se voitti G2-tasollakin. Viisivuotiskausi meni vähän heikommin, vaikka silloinkin tuli pari sijaa G2-lähdöistä ja nyt kuusivuotiaana se on juossut vain preppilähdöissä, sijoittui jokaisessa ja voittikin yhden. Ja nyt siis voitto kauden päälähdöstä. Ei paha! Anoden statistiikka näyttää kivalta: 14: 6-5-1-2
Kakkoseksi juoksi ennakkosuosikki, suvuton angloarabitamma Carabine GA. Carabine oli G1-voittaja jo ennen Pratap Cupia, se näet voitti tänä vuonna Lilietaes Handicapin. Se voitti myös G2-tasoisen Salida Stakesin ja niinpä statistiikka PC Maresin kakkossijan jälkeen on muikea 15: 7-4-3-1.
Meidän kolmas tamma PC Maresissa oli suvuton ish Blue Moon GA, joka ei ollut pärjännyt yhtä hyvin starteissaan kuin nuo kaksi muuta. Sijoitusprosentti silläkin on sata, mutta se ei tosiaan merkitse mitään, koska useissa kolmosryhmän lähdöissä osallistujia ei ole kuin se neljä tai jopa vähän allekin. Neljäs sija kauden päälähdöstä on silti hieno asia.

PC Steeplechasen alkutilanne oli hirveän tasainen, ennakkosuosikki 7 nimellä oli Dean omistama Cool Catch, mutta meidän Cold Grenade GA:lla oli 6 nimeä ja sekä Pink Mamehalla että Jaya Zalinalla 5 nimeä. Lähdön altavastaaja oli meidän Pink Baile Átha Cliath, jolla oli 3 nimeä arvonnassa. Yllätys sen sijaan oli se, että nimenomaan Cool Catch jätettiin lähdön viimeiseksi, Cold Grenade GA voitti, Jaya Zalina oli toinen, Pink Mameha kolmas ja Pink Baile Átha Cliath neljäs.

Päivän viimeinen lähtö PC Classic oli lähdöistä rahakkain, mutta meiltä oli siihen oikeastaan kehnoimmat hevoset ja niinpä SEA:an meni kaksoisvoitto. Meiltä paras oli kakkossuosikki, viisivuotias, suvuton ISH-tamma Sandy Lass GA, mutta se taipui lähdössä neljänneksi. Parhaiten meidän hevosista menestyi anglo-ori Tourbillon GA, joka oli kolmas ja viidennen sijan sai yksi koko päivän harvoista RBSH:ista, ori Glitok GA.

Siinä oli viime vuoden arvokisat meidän osalta, nyt nokka kohti uusia. Ensimmäiset BC Steeplechase prepit on järjestetty jo, mutta menivät meidän osalta päin mäntyä. Ja sitten hei: meillä olisi noita hyvin tai jopa loistavasti pärjänneitä 3- ja 5-ryhmäläisiä, jotka ovat nyt siitoskäytössä. Olisiko ihmisillä kiinnostusta ostaa näistä ryhmistä varsoja, jotka sukunsa perusteella pääsisivät maidenista heti jonnekin G3- tai G2-tasolle? Voisin teettää sopivia varsoja, kolmivuotiaita tai nuorempia.

Ei kommentteja: