sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013

Kuukauden valintojen esittelyt

Muutaman päivän myöhässä, mutta toukokuussa haluan nostaa esiin kuukauden oriina Sioux de Poemén, kuukauden tammana Agathe Venicen ja kuukauden tallina Strix Stablen


Trakehner-ori Sioux de Poemé on niitä Kerpalta ostettuja vanhempia puoliverisiä, joita Gin hehkutti viime syksynä. Se on syntynyt vuonna 2007, joten VHKR:n mukaan se olisi ollut jo kolme vuotta kuopassa, mutta onneksi virtuaalimaailmassa ei hevosen elämä lopu kesken. Sioux on Kerpan oma kasvatti, mutta läheltä sen suvusta löytyy vanhoja ionicilaisia: isänisä on suvuton esteori Zeroboik ja emänisä meidän kasvatti Henry Ion. Suku on kuitenkin hieman epätasainen, menee paikoin 5. polveen, päättyy paikoin jo toiseen. No, me päätimme ettei se haittaa. Yhdistämme tätä pitkäsukuisiin tammoihin, trakehnereihin ja muihin puoliverisiin, myös täysiverisiin. Huolimatta pitkästä ja suht vanhastakin suvusta, siitä ei löydy niitä kaikkein kuuluisimpia nimiä, kuten Altéa, Gothardia, Oroaqia tai Skyétä.


Agathe Venice on Venice Manorin kasvattama knabstrup-tamma, jonka isä on knabstrup ja emä KWPN. Se ostettiin Ioniciin marraskuussa eritoten suvun takia: kaikki nimet suvussa ovat sellaisia, ettei niitä meidän knabstrupeista löydy. Erittäin arvokas siitostamma siis, meillä tulee olemaan sille paljon sopivia oreja.


Strix Stable kasvattaa ja kilpailuttaakin irlanninhuntereita, tunnetaan myös Irish Sport Horsena. Reaalimaailmassa nämä ovat hieman eri asia, jos oletetaan että irlanninhunter käsitetään idh-xx-risteytyksenä, mutta virtuaalimaailmassa nämä kaksi on ymmärretty samana rotuna. Strixissä joka tapauksessa kasvatetaan näitä idh-xx-risteytyksiä ja kilpaillaan niillä erityisesti kenttää. Strixiin onkin hankittu vallan mukavasti sekä kantarotuja että valmiita ISH:ita. Mukaan on päässyt vähän vanhempaakin verta, tallissa on muutamia Kerpan hevosia, joiden suvuista löytyy vanhoja ionicilaisia irlannintyöhevosia ja Whitewoodin ja Agaven kasvatteja. Ja onpa sinne päätynyt kesällä syntynyt kasvattimme Coemgein Ion, kilpaillut kivasti ja on jo yhden varsan isäkin.

Mutta ilman Coemgeiniäkin Strixin hevosvalikoima on laaja ja todella hieno. Suurimmalla osalla hevosista näyttäisi olevan ratsastuskuvat, jotka alleviivaavat sitä, että tallilla todellakin on kenttähevosia. Täydellisiä rakennekuvia on harvalla, mutta mihinkäs urheiluhevoset niitä tarvitsisivat?

Ei kommentteja: