perjantaina, toukokuuta 03, 2013

CAS-vuosi alkaa lähestyä loppuaan

Uusi CAS-vuosi alkaa 13.5. joten tässä on nyt alkanut kuluvan vuoden "lopunajan" panikointi, kun kauden päättävät suurkisat alkavat puskea päälle. Tarvitsee tarkistaa preppitulokset, kuka on prepannut mihinkin lähtöön, kellä riittää taso, kellä taas ei, kuka on prepannut useampaan lähtöön, mihin niistä sen ilmoitan, mitä jos meillä on enemmän kuin kaksi hevosta johonkin lähtöön, ketkä niistä kannattaisi ilmoittaa ja niin edelleen.

Arabian Cup meni jo ja tuloksetkin ovat tulleet useimmista lähdöistä. Meidän hevosilta on nähty toistaiseksi odotetun vaisuja esityksiä, ei meidän puska-arabit oikein ole pärjänneet. Classicissa tilanne näyttäisi olevan tasainen ja meiltä on mukana kaksi hevosta seitsemän hevosen lähdössä, joten sieltä voisi jotain vaikka odottaakin. Pessimisti ei tunnetusti kuitenkaan pety.

Ykkösryhmäläisten kauden päätavoite on Breeders' Cup, jonka ensimmäinen päivä on huomenna. Meiltä on mukana peräti 20 hevosta, joka saattaa olla Pinkin tallikohtainen ennätys! Ei sieltä kuitenkaan mitään voittojen sadetta luulisi olevan tulossa, Pink Am I Notilta odottelisin itse hyvääkin sijoitusta, sitten nuo mukana olevat kaksivuotiaat saattavat pärjätä. Meiltä on Juvenile Turfissa mukana kaksi tammaa, Pink Blue Shadow ja Pink Broken Road sekä Juvenilessa ehkä koko BC:n suurin toivo, ori Pink Battle of Hastings.

Keitähän sieltä muita poimisi... No, Classicissa juoksee paljon puhuttu Pink Alize, joka kuitenkaan ei ole nyt loppukaudesta pärjännyt niin hyvin kuin toivoisi, mutta saa se nyt muutaman lisäpisteen Belmontin ja Preaknessin voitoista (olen edelleen ratkeamiseen asti ylpeä niistä). Jos se edes sijoittuisi Classicissa, niin sekin olisi jo hyvä. Näin jälkiviisaana voi sanoa, että tamma olisi kannattanut jättää kilpailuttamatta Belmontin jälkeen. Alize voisi sitten olla vaikka myynnissä tämän kauden jälkeen, siitostammaksi lähtisi, kun se kisauransa lopettaa joka tapauksessa. Startteja on sen verran, ettei sitä viitsi enää kilpailuttaa.
BC Steeplechaseen meiltä preppasi yksi täysiverinen, tamma Golden Garden GA, joka teki radoilla kokolailla selvää jälkeä kolmivuotiaana, mutta nyt nelivuotiaana on pärjännyt kehnommin ja noissa Steeplechase Festivalin suhteutetuissa lähdöissä otti kokolailla pahasti pataan.

Risuilijoista kun tuli puhe, niin on pakko hehkuttaa: katsokaas Pink Anthonya, meidän kolmivuotiasta omaa xx-kasvattia, jonka statistiikka on 7: 5-1-1-0 ja joka voitti sekä Juvenile Hurdlen että Laukkajaos Chasen. Pitäkäähän myssyistänne kiinni kun tämä lähtee nelivuotiaana kilpailemaan ihan tosissaan!

Pian BC:n jälkeen on vitosryhmälle avoin Fience Cup. Meiltä on vähintään yksi hevonen prepannut joka lähtöön (jotka preppejä vaativat), mutta suurimmat odotukset on ladattu Zippendale GA:n selkään, se osallistuu FC Mares-lähtöön, mutta toisaalta samaan lähtöön osallistuu myös Navy Nikky GA, joka ei sekään ole kehnommin juossut. Niillä on myös kohtuullisen kovat statistiikat, mitä taas ei voi sanoa muista osallistujistamme.

Viimeisin meitä kiinnostava (kun tällä hetkellä ei nelosryhmäläisiä meillä ole) arvokisa on kolmosten Pratap Cup, jossa on sekä sileän lähtöjä, että risuja. PC Steeplechasen preppilähtöjähän minäkin olen Pinkissä muutaman järjestänyt, kun olivat kai jäädä pitämättä kokonaan. Meillä on useampia hevosia jokaiseen preppiä vaativaan lähtöön ja monella on kovat statistiikat ja preppivoittojakin. Urus de Fondeler GA on prepannut Turfiin ja odotan siltä aika hyvää sijoitusta noiden statistiikkojen perusteella. Toinen huomionarvoinen osallistuja on Classiciin prepannut ish-tamma Sandy Lass GA. Omaa kasvatusta taas edustaa Pink Anode ja Pink Diamond. Ja sitten vielä Carabine GA, jolla on kolme voittoa alla.

Se arvokisoista, sillä elämä jatkuu niidenkin jälkeen. Pitäisi alkaa miettiä ensi vuoden kaksivuotiaita ja ehdä niille kolmivuotiaille sivut, joilla niitä ei vielä ole. Ketkä jatkavat uraansa, ketkä siirretään eläkkeelle, ketkä yritetään myydä. Laskea statistiikat, valita tammoille oriit, rekisteröidä hevosia. Pretty In Pink -sarjaa pitäisi jatkaa, miettiä muut lähdöt, tehdä kutsut ja anoa ne. Että kyllä tässä puuhaa riittää!

Ei kommentteja: