maanantaina, lokakuuta 21, 2024

VRL:n paluu!

Taas kerran aloitetaan kukkakuvalla, sillä VRL:n tekijät ovat ansainneet vähintään virtuaalisen kukkasen ja kolme hurraa-huutoa.



Minä en teknisesti ottaen tiedä, mitä kaikkea VRL:ssä päivitettiin heinäkuusta lähtien. Jotakin suhteellisen kriittisiä taustajärjestelmiä ne ymmärtääkseni olivat. Varsinaisesti VRL:ää itseään ei ole päivitetty, sivusto näyttää edelleen ihan samalta ja toimii samoin kuin aiemminkin. Automaailman termein: ei ole maalattu peltejä vaan korjattu konepellin alta löytyviä asioita.

Tauko alkoi heinäkuun alussa ja sen oli tarkoitus kestää kuukausi, mutta jo heti aluksi varoitettiin, että kuukausi on se minimiaika, voi mennä pidempäänkin. Ja menihän siinä, kun se nyt vasta lokakuun puolivälissä saatiin takaisin linjoille. Ymmärrän! Työmääräarviot ovat aina kamalan vaikeita ja joka kerta kun minulta sellaista töissä kysytään, tekee mieli vastata: "Helkkaristako minä tiedän? Siihen menee se aika kuin siihen menee."

Historia tuntee VRL:n piparitauon vuonna 2010. Tuolloin VRL uudelleenkoodattiin kokonaan. Tauko alkoi vuonna 2009 joulun alla ja uuden VRL:n piti olla toiminnassa joulun jälkeen. Niin se olikin. Vuoden 2010 joulun jälkeen, noin suunnilleen. Tauko kesti todellakin noin vuoden ja voin myös kertoa, ettei tuolloin tiedotettu yhtään mitään VRL:n edistymisestä. Nythän ylläpito on Keskustaan kirjoitellut hommien etenemisestä aina silloin tällöin, joten muutkin ovat pysyneet kartalla missä mennään. Siitäkin nyky-ylläpito saa pisteet kotiin.

Olen kaivannut VRL:ää ja varsinkin sen hevosrekisteriä kovasti, joten olen tosi iloinen sen paluusta. Sen sijaan siitä en ole ehkä niinkään iloinen, että Ionicissa on odottamassa sadoittain hevosia rekisteriin pääsyä. Kas kun olen ollut niin kovin aktiivinen sivuttamaan kasvatteja ja keksimään uusia hevosia tässä tauon aikana! Pari sataa hevosta olen lykännyt rekisteriin jo enkä ole rotulistalla päässyt knabstrupinhevosta pidemmälle. Ja voitte vain arvata, miltä porrastettujen kisalistat näyttävät, kun lykkäsin satakunta askellajiarabia rekisteriin. Mutta kyllä se tästä taas riemuksi muuttuu.

Ei kommentteja: