lauantaina, toukokuuta 24, 2008

Ensimmäinen miljonääri!

Ahaltek-oriimme Ganymede BHE on ylittänyt ensimmäisenä laukkahevosenamme miljoonan euron palkintosumman. Erittäin hieno saavutus! Tosin Ganymeden uraa on kovasti siivittänyt se, että sen molemmat vanhemmat ovat G1-tason hevosia ja niinpä "Käntty" pääsi maiden-lähdön voitettuaan suoraan isorahaisiin G1-lähtöihin itsekin. Ei tarvinnut kiertää niitä pienien rahojen lähtöjä. Ori on tällä hetkellä 6-vuotias ja voi kilpailla vielä hetken aikaa, mutta voipi olla, että katson vielä nuo muutamat kisat läpi ja sen jälkeen se saa siirtyä siitosoriin tehtäviin.

Aivan karvaa vaille miljoona euroa on myös Gin Jadynin tilillä ja jos onni on vähänkään myötä muutamassa sueraavassa kilpailussa, milli tulee tällekin täyteen. Jadynin menestys on ehkä vieläkin hienompi asia siinä mielessä, että se on oma kasvatti. Lisäksi se on tunnollisesti kahlannut läpi kaikki tasot, se kun polveutuu kilpailemattomista vanhemmista.

Noita isorahaisia laukkaoreja meillä on vaikka muille jakaa, mutta tammojen puolella on vähän heikompi tilanne. Onneksi sekin on parantumassa, koska siitokseen ovat siirtyneet nyt Gin Elegia (vs yli 700000 v€) ja Gin Karelia (vs yli 500000v€). Muilla eläketammoillamme on vaatimattomammat voittosummat. Vaikka eihän voittosumma kerro koko totuutta, pitäisi laskeskella vähän noita voitto- ja sijoitusprosenttejakin.

2 kommenttia:

Meepu kirjoitti...

Onnea uudelle miljonäärille. Arvaanko oikein, että voittorahat käytetään uusien hevosten ostamiseen?

S kirjoitti...

Niin tai tallien laajennukseen...