keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Vanhanaikaiset virtuaalitallit

Itsestäni riippumattomista syistä olen viime ajat joutunut surffaamaan 3G:n/3,5G:n ylitse, käyttäen joko puhelinta tai Nokia N810-internettablettia. Käytännössä tämä tarkoittaa melko hidasta yhteyttä, erittäin pieniä näyttöjä ja jotain muuta selainta kuin kotoista IE:tä tai Firefoxia.

Arvatkaa tekeekö mieli surffailla ainoatakaan virtuaalitallia (lukuunottamatta omiani)? Ei! Te pahukset olette tunkeneet tallinne täyteen grafiikkaa, isoja kuvia, skaalautumattomia ulkoasuja ja unohtaneet muut selaimet kuin omanne. Miksi te halveksitte minua? Miksi te ette halua minun pystyvän käymään talleillanne? Miksi te ette ole ottaneet huomioon, ettei kaikilla ole aina käytössä sitä 21-tuumaista laajakuvamonitoria, uusinta Firefoxia ja useiden kymmenien megojen laajakaistayhteyttä?

Tällä kertaa ette voi väittää, että minä olisin vanhanaikainen, vaan te olette vanhanaikaisia. Asia on juuri päinvastoin, lisäksi osa käyttämästäni tekniikasta on niin uutta että te voitte vain nähdä päiväunia sellaisesta. Mobiilisurffaus on tulevaisuutta, internet kulkee yhä useammalla taskussa. Siihen internettiin eivät kuulu isot näytöt eikä ainakaan toistaiseksi mitenkään huippunopea yhteys. Nykyisellä muotilla tehdyt virtuaalitallit eivät toimi kunnolla uudella tekniikalla, huonompi juttu, teidän kannaltanne. Miksette saman tien laittaisi lappua luukulle kokonaan, jos haluatte blokata tieten tahtoen osan kävijöistä pois huonolla/puuttuvalla suunnittelulla?

1 kommentti:

Stina kirjoitti...

Ah, vihdoin joku muukin jaksaa nitistä samasta. Virtuaalitalleilijat eivät oikeasti sisäistä sitä seikkaa, että internet-nopeudet laskevat, eivät nouse! Toki laajakaistojen (nimelliset) nopeudet kasvaa, mutta samaan aikaan yhä vain suurempi osa alkaa surffaamaan internetissä puhelimilla ja muulla pientekniikalla, joiden yhteysnopeudet eivät ole vanhaa modeemia kummoisempia. Edes maksimissaan.

Ihan ensiksi virtuaalitalleilijat voisivat miettiä graffikkansa uudestaan. Niin kooltaan kuin myös tarpeellisuudeltaan. Se olisi jo iso juttu, vaikka muuta optimointia ei jaksaisikaan tehdä. Mutta jos tuota uskaltaa edes kauniisti ehdottaa jossain "kommentteja sivuista" -ketjussa, niin aloittajalla on vähintään kurpitsa hengitysteissään.

Terveisin virtuaalitalleihin tyytymätön puhelinsurffaaja vuodesta 2005.